DIY een boekenbak/kast voor in de klas!

Eerder plaatste ik al een artikel over DIY projecten voor poppenhoek keukentjes. In dit artikel zal ik je een aantal DIY projecten laten zien die te maken hebben met boeken, namelijk een boekenkast- of bak. Ik ben dol op boeken en ze staan bij mij netjes in de boekenkast. Ook voor in de klas vind ik het belangrijk dat de boeken een mooie plek krijgen! Er zijn op internet veel DIY ideeën voor een boekenkast(je)te vinden, maar ik laat je hier een aantal zien die ik zelf erg leuk vind.

Deze ‘boekenkast’ is gemaakt van vier (sinaasappel)kisten. Je kunt, zoals op de afbeelding, ervoor kiezen om ze in verschillende kleuren te verven, maar je kan ze natuurlijk ook in één kleur verven. Ik vind dit er vrolijk uitzien! Op deze site kun je meer informatie vinden over deze boekenkast.

Deze ‘boekenkast’ is erg geschikt voor tijdschriften, stripboeken, etc. Via deze site kun je er meer over lezen. Zelf zou ik fellere kleuren gebruiken voor de tussenplanken, maar het resultaat vind ik erg mooi. Bovenop deze ‘boekenkast’ zou je ook nog thema leesmandjes kwijt kunnen.

Dit vind ik een erg leuk ontwerp. Deze verrijdbare boekenkast is gemaakt door Ana White. Zij heeft een site waar ze echt prachtige DIY projecten laat zien. Zij ontwerpt en maakt echt mooie dingen. Via haar site kun je stap voor stap lezen hoe je deze verrijdbare boekenkast moet maken. Je kan zelf een PDF bestand downloaden waarin je de ‘boodschappenlijst’ kunt vinden en hoe je het moet maken.

Dit verrijdbare ‘boekenkastje’ is vrij simpel, maar het resultaat vind ik toch wel erg charmant. Helaas kan ik via deze site geen beschrijving vinden over het maakproces, maar de afbeelding geeft wel een redelijk duidelijk beeld over hoe deze is gemaakt.

Hier vind je meer DIY boekenkast/bak ideeën!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.