DIY | marble potloden

Tijd voor een nieuwe DIY! Dit keer heb ik marble potloden gemaakt. Ik raakte geïnspireerd naar aanleiding van het bekijken van deze video. Heel simpel, maar het effect is zooo leuk! En laten we eerlijk wezen… niemand heeft deze potloden! Hieronder kun je meer lezen over het maken van deze marble potloden!

JufShanna: DIY marble potloden

Dit heb je nodig:
– een grote emmer
– wattenschijfjes
– nagellak remover
– meerdere satéprikkers
– witte potloden –> Hema €1,-
– verschillende kleuren nagellak
– tissues (zie je niet op de foto, maar heb je wel nodig)

Stap 1
Maak de potloden even ‘schoon’ met een tissue.

JufShanna: DIY marble potloden

Stap 2
Vul de emmer met een bodempje water.

JufShanna: DIY marble potloden

Stap 3 en 4
Kies drie (of twee, of vier, etc..) kleuren uit en druppel een paar druppen nagellak op het water. Roer het lichtjes met een satéprikker door. Doe dit ‘roeren’ vlot na het druppelen, want de nagellak vormt zich al snel tot een vliesje!

JufShanna: DIY marble potloden

Stap 5
Haal het potlood door de nagellak. Omdat de nagellak zich al snel tot een vliesje vormt, moet je dit een beetje met beleid doen! Haal de rest met een satéprikker weg. In deze video kun je zien wat ik hier mee bedoel!

Dit klusje maakt je vingers heel vies! Het is verstandig om ze tussendoor even schoon te maken met een wattenschijfje en wat nagellakremover!

JufShanna: DIY marble potloden

Stap 6
Lak de potloden met bijvoorbeeld een top coat nagellak of met een andere doorzichtige lak. De lak zorgt ervoor dat de potloden mooi blijven!

Eindresultaat!

JufShanna: DIY marble potloden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.