Kleuteruniversiteit: project ‘De bakker’

Broodje hier, broodje daar, nee bakker Rik is nooit klaar!

In dit project maak je kennis met Rik en zijn vrouw Jente. Rik is bakker en zal je gedurende dit project meer vertellen over zijn werkzaamheden. Dit project is geschreven aan de hand van het gelijknamige boek ‘De bakker’ van Liesbet Slegers.

Ik heb voor dit project 9 rekenactiviteiten geschreven, waarvan 1 een plusactiviteit is. Tijdens de rekenactiviteiten leren de kinderen o.a. meer over het dagritme, het herkennen van patronen, een koude en een warme oven, tellen van hoeveelheden en proberen de kinderen te schatten hoeveel figuren er in een taartdoos passen.

Daarnaast heb ik ook 11 taalactiviteiten geschreven (incl. 5 korte Engelse lessen). De kinderen leren o.a. omgaan met de Engelse taal, woorden in klankgroepen verdelen, reclame maken, lange en korte zinnen herhalen en gaan we flink aan de slag met de woordenschat.

Ook vind je in dit project een natuur- en techniekactiviteit, een sport- en spelactiviteit en twee knutselactiviteiten. De kinderen gaan bij de natuur- en techniekactiviteit aan de slag met het kweken van broodschimmel. In de hoeksuggesties vind je een beschrijving voor een bijpassende ontdekhoek.

Naast alle lessen vind je in dit project ook suggesties voor de hoeken en heel veel mooie bijlagen.
Dit project is ideaal te gebruiken in de aanloop naar Sinterklaas. Voor dit feest vind je ook een project

Nieuwsgierig naar het project ‘De bakker?’ Bekijk dan snel een aantal pagina’s op de website van de Kleuteruniversiteit.

De kleuteruniversiteit: project de bakker

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.