Recensie | Dino’s bestaan niet

Ik kreeg van uitgeverij Lemniscaat zo’n mooi en indrukwekkend prentenboek opgestuurd, namelijk ‘Dino’s bestaan niet‘. Dit uitklapbare prentenboek is geschreven en geïllustreerd door Mark Janssen. Het eerste wat er door me heen schoot toen ik dit boek doorbladerde: wauw! In deze blog vertel ik je graag wat meer over dit boek.

In deze blog maak ik gebruik van affiliate links. Zie voor meer informatie mijn disclaimer

Dino’s bestaan niet
Dino’s bestaan niet is niet zomaar een prentenboek. Nee! Het is een waar kunstwerk waar je uren naar kan blijven kijken. De uitklapplaten zijn iedere keer weer schitterend en indrukwekkend! Ze staan vol met (semi-verstopte) details, waardoor je de platen nog eens beter en nauwkeuriger gaat bekijken.

Het verhaal gaat over de broertjes Tim en Jesse. Op een avond zijn zij in het bos om dinosaurussen te vangen. Niet zomaar een dino natuurlijk. Nee! Tim wil een echte reuzendino! Terwijl ze door het bos lopen en volgens Tim maar doen alsof, is het voor Jesse toch een stuk serieuzer. Hij ziet in het bos allemaal dingen die zijn grote broer niet ziet, namelijk dat de heuvels, struiken en boomstronken niet zijn wat ze op het eerste gezicht lijken. Als Jesse aangeeft dat hij weg wil, roept Tim ter geruststelling ‘Dino’s bestaan niet!’ Maar het verhaal krijgt toch een beetje een andere wending… Want wat je niet ziet is er niet, toch…?

De illustraties
In Dino’s bestaan niet draait het echt om de illustraties en deze zijn dan ook werkelijk schitterend! De kleurrijke, maar soms ook een beetje duistere illustraties, zijn paginagroot en om de bladzijde uitklapbaar. Het kleurgebruik van de illustraties geven de sfeer van het verhaal goed weer. De illustraties alleen vertellen eigenlijk al het verhaal. Wat ik zo leuk vind, is dat de kinderen in het verhaal lang niet alles zien, maar wij als lezer wel. Wij zien namelijk dat het bos waardoor zij lopen in feite de grote dinosaurussen zijn waar zij naar op zoek zijn.

Mijn mening
Er is eigenlijk maar één woord die ik voor dit boek kan gebruiken, namelijk wauw! Ik ben echt verliefd geworden op dit boek! Dino’s bestaan niet is zo’n mooi en indrukwekkend prentenboek. De illustraties vind ik echt adembenemend en geven je uren kijkplezier. Ik kan niet wachten om dit boek aan mijn kleuters voor te kunnen lezen!

Kinderen die dol zijn op dino’s en hier gefascineerd van zijn, zullen Dino’s bestaan niet een prachtig en spannend boek gaan vinden!

Dino’s bestaan niet
Auteur/illustrator: Mark Janssen
Uitgeverij: Lemniscaat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.