Recensie | Drakenfeest

Wie mijn site al wat langer volgt, weet waarschijnlijk dat ik samen met Esther Miskotte voor de Kleuteruniversiteit een project heb geschreven bij haar boek ‘Drakensnot’. Zo’n twee weken geleden kwam haar nieuwste boek ‘Drakenfeest’ uit. Afgelopen weekend kreeg ik dit boek in handen en ik kan je vertellen: ik ben enthousiast! Drakenfeest is wederom een schitterend boek van Esther Miskotte.

In deze blog maak ik gebruik van affiliate links. Zie voor meer informatie mijn disclaimer.

Drakenfeest
In het bos van Koosje Konijn is het maar saai en stil. De meeste dieren houden een winterslaap. Maar boven in de bergen geeft Djordjo de draak een feest. Ook Koosje krijgt een uitnodiging. Maar is een drakenfeest wel zo’n goed idee voor kleine pluizige beestjes als Koosje?

Koosje vindt het maar niks dat alle dieren een winterslaap houden, want nu is het zo stil en saai in het bos. Als Koosje dan een uitnodiging krijgt voor een feest van Draak Djordjo, is hij blij verrast! Eenmaal op het feest kan hij Djordjo nergens vinden en gaat op zoek. Tijdens zijn zoektocht maakt hij kennis met een aantal vrienden van Djordjo: een weerwolf, een trol en een aantal heksen. Zij zien hem echter aan voor een lekker hapje. Koosje voelt zich niet op zijn gemak en gaat er snel vandoor. Hij weet zich te verstoppen achter een grote vaas. Wanneer Koosje ziet dat Draak Djordjo ruw een kooi heen en weer rammelt om een vogeltje proberen te laten zingen, komt hij tevoorschijn. Hij kan het gerammel niet langer aanzien en grijpt in. Samen met het vogeltje treedt Koosje op voor alle feestgangers. Ze spelen een aantal liedjes en iedereen vindt het prachtig. Zo wordt het toch nog een heel gezellig feest!

Recensie: Drakenfeest

Mijn mening
Wat is Drakenfeest een prachtig voorleesboek. De illustraties in dit boek zijn paginagroot en werkelijk schitterend; er is zoveel om naar te kijken! De illustraties geven helemaal de sfeer van het verhaal weer. Dit prentenboek is tevens goed te gebruiken als aanleiding voor een project ‘feest’, ‘muziek’ of ‘vriendschap’. Achter in het boek vind je ook nog eens twee bijbehorende liedjes om zelf te zingen. Op de site van Koosje Konijn en Draak Djordjo kun je ze beluisteren.

Titel: Drakenfeest
Auteur: Esther Miskotte
Uitgeverij: Clavis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.