Recensie | Fien & Teun – Hollandse avonturen

Fien & Teun, twee vrolijke boerderijkinderen, beleven in het nieuwe boek Fien & Teun- Hollandse avonturen grappige en oer-Hollandse avonturen. Fietsen, schaatsen, vliegeren, molens kijken, tulpen plukken, Koningsdag vieren en nog veel meer…
Ga samen met Fien & Teun op avontuur en ontdek Holland op zijn mooist!

In deze blog maak ik gebruik van affiliate links. Zie voor meer informatie mijn disclaimer.

In Fien & Teun – Hollandse avonturen maak je in elk verhaaltje kennis met verschillende aspecten van de Nederlandse cultuur. De onderwerpen zullen voor heel veel kinderen (en ouders) heel herkenbaar zijn. Eén van de verhaaltjes gaat bijvoorbeeld over het leren fietsen zonder zijwieltjes. Dit is een onderwerp die heel goed past bij jonge kinderen en dat leren fietsen vaak niet zonder vallen en opstaan gaat, zal voor veel van hen dan ook heel herkenbaar zijn. Ook komen er in de verhaaltjes Nederlandse producten voorbij, zoals kaas, hagelslag en oliebollen. Wie kent ze niet? Maar weten de kinderen ook dat dit typisch Nederlandse etenswaren zijn?

Leesfragment Fien & Teun – Hollandse avonturen

De illustraties in dit boek vind ik echt prachtig. Elk verhaaltje wordt ondersteund met vrolijk, geïllustreerde prenten en geven de sfeer van het verhaal goed weer. De prenten zijn erg gedetailleerd, sprekend en hebben mooie, heldere kleuren. Er valt heel veel te zien en te ontdekken! Deze vrolijke en gezellige prenten zullen jonge kinderen zeker aanspreken. Ik word er in ieder geval blij van!

Fien en Teun – Hollandse avonturen is een heerlijk boek om de kinderen kennis te laten maken met de Nederlandse cultuur. Toevallig ga ik volgende week in mijn kleutergroep aan de slag met het thema ‘Nederland’. Dit boek komt dus echt als geroepen!
Ik kan niet wachten, om aan de hand van de verhaaltjes uit dit boek, samen met mijn kleuters op ontdekkingstocht te gaan en Holland op zijn mooist te leren kennen!

Fien & Teun – Hollandse avonturen
Auteur/illustrator: Witte Leeuw, Van Hoorne, Anet van de Vorst
Uitgeverij: Witte Leeuw
Lees meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.