Recensie | Juf Knotje gaat naar school

Juf Knotje gaat voor het eerst naar school. Deze juf weet alleen nog niet zo goed hoe het allemaal werkt in de kleutergroep. Juf Knotje deelt niet, valt van haar stoel en glijdt door de gang. Maar hoe hoort het dan wel? Gelukkig krijgt juf Knotje daar hulp bij!

Juf Knotje gaat naar school is een grappig en vrolijk prentenboek over een nieuwe juf in een kleuterklas. Het verhaal is vlot en eenvoudig geschreven en sluit goed aan bij de belevingswereld van de kleuters. De zinnen zijn kort en lezen prettig voor. De situaties in het boek zijn zeer herkenbaar voor kinderen. Ik vind dat de regels en afspraken in een (kleuter)klas op een grappige en leuke wijze ter sprake komen. De illustraties zijn duidelijk en ondersteunen zeker het verhaal.

In de klas
Ik vond het boek ‘Juf Knotje gaat naar school’ ideaal om te gebruiken om onze afgesproken regels en afspraken nog eens te herhalen. De kinderen moesten tijdens het voorlezen regelmatig lachen om de ‘fouten’ van juf Knotje. Het verhaal gaf mij een mooie aanleiding om vragen te stellen over regels en afspraken: hoe doen wij dat eigenlijk in de klas? Hebben wij die afspra(a)k(en) ook? Hoe zou juf Knotje het anders kunnen doen?
De kinderen wisten duidelijk te benoemen welke afspraken en regels wij bij ons in de klas hebben, maar ook hoe juf Knotje het anders zou kunnen doen. De regels en afspraken werden door middel van dit boek op een leuke manier opgefrist en herhaald.

Het boek Juf Knotje gaat naar school is goed te gebruiken als aanleiding voor het introduceren van regels en afspraken of om de afgesproken regels en afspraken nog eens te herhalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.