Recensie | Raar maar waar!

Van uitgeverij Ploegsma kreeg ik het mooie boek Raar maar waar!  toegestuurd.

Raar maar waar!

Kan een boom echt je fiets opslokken?
Bestaat er echt zoiets als een vuurtornado?
Hebben sommige vlinders echt cijfers op hun vleugels staan?

Je gelooft je ogen niet, maar de weetjes over de plekken, dieren en verschijnselen in dit boek zijn niet alleen heel raar, ze zijn ook allemaal waar!

In het informatieve boek ‘Raar maar waar!’ kom je de meest opmerkelijke en ongelooflijke wetenswaardigheden tegen. Het boek is verdeeld in vijf hoofdstukken: wonderlijke wereld, menselijke mirakels, gekke gewassen, bijzondere beestjes en vreemde verschijnselen. Alle weetjes worden ondersteund door prachtige illustraties!

Hoofdstuk: Wonderlijke wereld
In dit hoofdstuk worden o.a. enkele buitengewone landschappen op aarde getoond en andere vreemde verschijnselen in de natuur. Zo variëren de onderwerpen van zinkgaten tot mysterieuze bronnen en van regenboogrotsen naar glorieuze geisers.

Hoofdstuk: Menselijke mirakels
In dit hoofdstuk worden o.a. de wonderlijke creaties en tradities van mensen getoond. Zo vind ik bijvoorbeeld de ontdekking van de 8000 levensgrote soldaten van klei in China erg bijzonder. Deze soldaten werden gemaakt om de tombe van Qin Shi Huang te beschermen, de eerste keizer van China. De bijbehorende illustratie is echt prachtig.

Hoofdstuk: Gekke gewassen
In dit hoofdstuk vind je weetjes over prachtige planten, buitengewone bloemen, stinkende soorten en vreemde vruchten. Wist je bijvoorbeeld dat de Reuzenaronskelk (een bloem) er jaren over doet voordat hij in bloei komt en dat er in de bossen van Noordoost-India bruggen zijn gemaakt van grote ficussen (bomen).

Hoofdstuk: Bijzondere beestjes
in dit hoofdstuk vind je weetjes over de meest uitzonderlijke wezens uit het dierenrijk. Zo leer je bijvoorbeeld wat meer over de springspin ‘Maratus Volans uit Australië, maar ook dat in het dorpje Tamri in Marokko de geiten de Arganbomen in klauteren om bij hun favoriete voedsel te kunnen komen.

Hoofdstuk: Vreemde verschijnselen
In dit hoofdstuk worden o.a. de mysteries van de natuur getoond. Dit gaat van stenen die door de woestijn lijken te trekken tot vreemde zandsculpturen die door de bliksem (Fulgurieten) zijn gevormd.

In de klas
Dit boek zeker een aanrader om in je boekenkast neer te zetten. De korte teksten bevatten soms wel moeilijke, wetenschappelijke woorden, maar ondanks dat zullen vooral de oudere kinderen de informatie prima moeten kunnen lezen. De illustraties zijn prachtig en blijven je fascineren.
Heb je kinderen in de klas die dol zijn op informatieve boeken, dan raad ik je het boek ‘Raar maar waar!’ zeker aan.

Titel: Raar maar waar!
Schrijver: Andrea Mills
Uitgeverij: Ploegsma
ISBN: 9789021675497

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.