Thema winter | Wie heeft er snel 8 sneeuwballen?

Wat zijn er toch veel leuke telspelletjes te vinden op het internet! Een nadeel daarvan: ik krijg er zoveel ideeën van! Zo is ook dit sneeuwballen spel ontstaan! Hieronder beschrijf ik hoe het spel werkt!

Veel plezier!

Wat heb je nodig?
– spelborden (net zoveel als het aantal spelers)
– ‘losse’ kaarten
– watten in bol vorm

Hoe werkt het spel?
Geef iedere speler een spelbord. In het midden van de tafel leg je een stapel met watten (in bal vorm). Print het setje ‘losse’ kaarten 1x uit. De kaarten worden vastgehouden door de leerkracht (kan ook door leerling) en om de beurt trekt een leerling een kaart. Het cijfer dat op het kaartje staat, staat voor het aantal watten dat hij/zij op zijn kaart mag leggen. De kinderen gaan net zolang door totdat iemand 8 watten heeft verzameld. Maar PAS OP!! Er zit ook een kaart bij waarbij de leerling een ‘sneeuwbol’ (een wat) moet inleveren.
De leerling die zijn kaart als eerste vol heeft (dat zijn 8 watten), heeft gewonnen!

Klik hier om het spel en de kaarten te downloaden!

Tip! Print het setje ‘losse’ kaarten 2x uit als je het met een grotere groep kinderen gaat spelen, want anders zijn het te veel kaarten!

2 gedachten over “Thema winter | Wie heeft er snel 8 sneeuwballen?

  1. Dankjewel! Ik ben daar inmiddels ook zelf tegen aan gelopen. Ik doe het volgende: als een leerling bijv. nog maar 1 sneeuwbal moet maar het kaartje van 3 pakt, dan zeg ik tegen deze leerling dat hij net zolang door moet gaan totdat hij het kaartje van 1 heeft gepakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.