Thema kerst: DIY glitter rendier

Op Pinterest kwam ik dit DIY glitter rendier tegen. Ik vond het effect erg mooi en besloot het zelf ook eens te proberen.

Wat heb je nodig:
– schildersdoek 30 x 40 cm (dit formaat heb ik gebruikt)
– gouden glitters
– lijm
– plakband
– grijs tekenpotlood
– wattenstaafjes
– tandenstokers
– krant/dienblad
rendier silhouet

Stap 1
Druk het rendier silhouet af. Zelf vond ik het silhouet iets klein en heb ik het vergroot. Knip het rendier uit en plak deze met plakband vast aan het schildersdoek. Gebruik voor het omtrekken van het silhouet een grijs tekenpotlood. Niet te dik omtrekken, want anders zie je de lijnen door de glitters heen. Verwijder tenslotte het papieren silhouet van het schildersdoek.

Stap 2
Plaats een paar druppels lijm op het silhouet (schildersdoek) en smeer deze met een wattenstaafje uit. Voor het uitsmeren van de lijm heb ik cosmetica wattenstaafjes gebruikt. Deze wattenstaafjes hebben namelijk een punt en dat vond ik handig voor bij het uitsmeren van de lijm langs de (smalle) lijnen en puntjes. Is het geheel bedekt met lijm, dan kun je er de glitters overheen strooien. Leg wel even een krant/dienblad onder je schildersdoek voor al die losse glitters. Op deze site kun je een foto bekijken van stap 2.

Stap 3
Verwijder (na enkele minuten) de ‘losse’ glitters. Met een tandenstoker kun je de randen ‘shapen’. Doe dit een beetje met beleid, want je verwijdert al gauw te veel glitters. Tevreden met het resultaat? Laat het geheel dan drogen!

Eindresultaat!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.