Recensie | Lotte en Roos – Samen ben je niet alleen

Het boek Lotte & Roos-Samen ben je niet alleen, geschreven door Marieke Smithuis, is het tweede boek in de serie over ‘Lotte & Roos’. In dit boek vind je korte, vrolijke voorleesverhaaltjes over de zusjes en hun buurjongens Lasse en Joppe. Samen beleven ze allerlei avonturen.
Zo houden Lotte en Roos een ‘De Grote Blote Billen Show, hebben Joppe en Lotte last van een kabouterplaag, en krijgen ze te maken met een boze imker. Ook Bullebak, de hond van mevrouw Piet, veroorzaakt aardig wat problemen!

Dit is mijn eerste kennismaking met een boek van Marieke Smithuis. Ik moet zeggen dat ik blij verrast ben met dit voorleesboek. De verhaaltjes lezen prettig weg, hebben herkenbare onderwerpen en bevatten humor! Daarnaast bieden de verhaaltjes je ook onderwerpen en woorden om met de kinderen eens verder over te praten, zoals: sorry zeggen, wat zijn echte vrienden, iemand uitlachen, en aardig zijn tegen elkaar.

Annet Schaap maakte bij dit boek de mooie illustraties. Je kunt haar al kennen als illustrator van o.a. de ‘Superjuffie’ boeken. Het boek ‘Lotte & Roos – Samen ben je niet alleen’ telt 144 pagina’s en is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Ben je op zoek naar een leuk voorleesboek met korte, vrolijke verhaaltjes, dan raad ik je zeker dit boek aan.

Titel: Lotte & Roos – Samen ben je niet alleen
Auteur: Marieke Smithuis
Uitgeverij: Querido Kinder- en jeugdboeken
Prijs: €16,99

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.