De kinderboeken collectie van…

Een dikke week geleden plaatste ik een stukje over mijn boekenkast. Hierin vertelde ik mijn enthousiasme over kinderboeken en welke boeken ik inmiddels al in mijn boekenkast heb staan. Ik deed een klein oproepje waarin ik andere leerkrachten vroeg om een kijkje in hun boekenkast te gunnen. Vandaag kan ik al de eerste boekenkast laten zien! Dit keer gaat het over de kinderboeken collectie van… van Annemiek Middendorp. Annemiek is op dit moment juf van groep 3/4 en houdt enorm veel van boeken.
Zij schreef het volgende over haar boekenkast:

Wat ik met boeken heb?
Als kind was ik al gek op lezen. Ik verslond boeken die ik elke maandagavond in de bibliotheek haalde. Samen met mijn moeder op de fiets, want zij las ook graag.  Dat lezen is altijd gebleven; elke avond voor het slapengaan even een paar bladzijden. Ik kan ook geen boekenwinkel voorbij lopen zonder wat te kopen; bol.com is heel gevaarlijk… want voor ik het weet heb ik weer boeken besteld.

Na de pabo ging ik meteen aan het werk en verdiende dus mijn eigen geld en kon boeken kopen. Niet alleen volwassenboeken maar ook kinderboeken. Eerst zelf lezen en daarna legde ik ze in de klas. De meeste boeken zijn geschiedenisboeken die op waarheid zijn berust.

 

Mijn lievelingsschrijvers zijn Thea Beckman, Roald Dahl, Jan Terlouw en Paul Biegel. Later kwam daar nog JKRowling bij. Nu ik kinderen heb, vind ik de boeken van Eric Carle ook geweldig. Ik heb alle boeken weer mee naar huis genomen, omdat ik ook veel met mijn kinderen lees. Momenteel werk ik in groep 3/4 en neem dan vaak boeken mee naar school om uit voor te lezen.

Ik heb inmiddels 4 boekenkasten vol met boeken. Ik moet inmiddels snoeien om ruimte te maken voor nieuwe boeken. Ik kan boeken dan ook slecht wegdoen. Kinderboeken houd ik en voor de leesboeken van mij zoek ik ‘slachtoffers’ die dat boek nog niet hebben gelezen. Weggeven is gemakkelijker 😉


Pssst, deze juf is ook op Twitter te vinden! Zeker leuk om te gaan volgen!

X Ik ben nog steeds op zoek naar leerkrachten die ook wel een kijkje in hun boekenkast gunnen. Als het je leuk lijkt, stuur me dan even een mailtje met je ‘boekenkast gegevens!’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.