De kinderboeken collectie van…

De vorige keer vertelde Ingrid Rijnbout over haar kinderboeken collectie. Dit keer zal Inger van de Water wat vertellen over de boeken die tot haar kinderboeken collectie behoren. Deze juf is naast het lesgeven in haar groep 3b4b5b ook nog eens actief met haar eigen website en op Twitter.

Inger vertelt het volgende over haar kinderboeken collectie:

Wat ik mij kan herinneren van vroeger is dat ik boeken verslond. Mijn grootste jeugdheldinnen zijn Floddertje en Pippi Langkous. Tot dit schooljaar heb ik ze altijd een beetje voor mezelf gehouden, maar mijn klas dit jaar heeft al met beide meisjes kennis mogen maken. Fijn om zo’n groep leerlingen te zien genieten van het voorlezen van enkele van mijn favorieten.

Voor mijn gevoel heb ik vroeger bijna alles gelezen wat de bibliotheek aan jeugdboeken had. Hele series heb ik gelezen. De boeken over Floortje, De Babysittersclub, De Kameleon en nog heel veel meer! Naast series had ik een aantal favoriete schrijvers waaronder Roald Dahl en Jacques Vriens.

Roald Dahl
De boeken van Roald Dahl staan niet in mijn boekenkast, maar hebben een mooi plekje gekregen in mijn woonkamer. Het boek ‘Matilda’ vond ik geweldig. Wat een klein stoer meisje met die lieve juf Engel en die verschrikkelijke juffrouw Bulstronk. Tijdens het lezen zag ik helemaal voor me hoe Matilda dat krijtje op het bord liet schrijven. Wat fijn dat later in de film het meisje dat Matilda speelde best leek op wat ik bedacht had.

Jacques Vriens

Het boek ‘Achtste-groepers huilen niet’ is het boek van Jacques Vriens dat ik nooit weg zou doen. In mijn boek vallen de bladzijden er eigenlijk uit, maar door het rustig in de kast te laten staan, blijft het boek toch compleet. Ik heb het boek misschien twee keer gelezen, maar weet het verhaal van het begin tot het eind. De film bij het boek heb ik in de bioscoop gezien, maar binnen 10 minuten zat ik al met tranen in mijn ogen. Op de foto staan niet alle boeken van Jacques Vriens die ik heb, omdat er een aantal op school in de boekenkast staan of door leerlingen gelezen worden.

JUfShanna: KBC Inger

Verhalenbundels, prentenboeken en gedichten
Op de pabo ontdekte ik het prentenboek ‘Ik wil de maan’ van Jonathan Emmett. De tekeningen in het boek vind ik geweldig en het verhaal is prachtig. Deze boeken lees ik graag voor als één van mijn kleine vriendinnetjes bij mij op bezoek is. Tijdens het schrijven van dit stukje kwam ik erachter dat ik nog een boek mis over Mol en zijn vrienden. Gelukkig heb ik pas een boekenbon gekregen en ik weet dus nu wat ik daarvan ga halen. Verder kwam ik er op de pabo achter dat verhalenbundels nog ontbraken in mijn boekenkast. Hier is ondertussen wel verandering in gekomen. Vooral de verhalen van Marianne Busser en Ron Schröder behoren tot mijn favorieten. In mijn eerste jaar als echte juf bereidde ik regelmatig één van hun verhalen voor om ze daarna zelf te vertellen. Als mijn groep gym kreeg, gaf ik les aan groep 5 en had dan vaak 5 tot 10 minuten over aan het eind van de les. De leerlingen vonden het geweldig als ik dan één verhaal ‘verzon’ en vertelde. Ze wisten natuurlijk wel dat ik ze uit een boek had, maar dat maakte het niet minder mooi.

JufShanna: KBC Inger

Het boek ‘Jij bent de liefste’ is ook een mooie ontdekking van mijn opleiding. Via dit boek heb ik eindelijk kennis gemaakt met gedichten en ben ik ze leren waarderen. Doordat ik ‘Jij bent de liefste’ zo mooi vond, kocht ik het boek ‘Van jou en van mij’. Dit boek maakte nog meer indruk op mij, mede door de gedichtjes over doodgaan in dit boek. Zo knap hoe je met weinig woorden op zo’n mooie manier kunt vertellen over sterven en verlies.

Mijn wensenlijstje…
Ik kan geen boeken genoeg hebben, alhoewel mijn boekenkast dat vast
niet met me eens is. Boeken die ik nog heel graag zou willen hebben, zijn de boeken van Harry Potter. Ik heb ze allemaal al gelezen door ze zo snel mogelijk na uitgave geleend te hebben bij de bibliotheek. Ooit heb ik de hele eerste kerstdag alleen maar Harry Potter gelezen met een kleine pauze voor de kerk en het gourmetten. Het was één van de latere delen, vrij dik, dus gezellig voor mijn familie ben ik die kerst niet geweest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.