De waterraketwedstrijd (Kbw ’15)

 5.. 4.. 3.. 2.. 1.. 0…

Kinderboekenuitgeverij De Vier Windstreken organiseert samen met Space Expo in Noordwijk een waterraketwedstrijd. Het gaat hierbij om een raket die gemaakt is van een fles en ander (kosteloos) materiaal. Deze wedstrijd wordt georganiseerd naar aanleiding van de verschijning van het jeugdboek De raketwedstrijd. In dit boek vind je achter ieder hoofdstuk informatie over de ruimte(vaart). De raketwedstrijd past goed in het thema van de Kinderboekenweek 2015: ‘Raar, maar waar!’.

Hieronder kun je meer lezen over de waterraketwedstrijd!
De wedstrijd
De kinderen in de groepen 6, 7 en 8 gaan aan de slag met het bouwen van een waterraket. Je kunt je klas bijvoorbeeld indelen in teams van twee of drie kinderen. Ieder team bedenkt en maakt zijn eigen waterraket.

Teams kunnen van dinsdag 1 september tot en met woensdag 4 november 2015 hun inzending insturen. Dit kun je doen d.m.v. een filmpje, maar eventueel kan het ook via een verslagje met foto’s naar info@vierwindstreken.com.

Let op: per klas kan maar één team meedingen naar de prijzen.

Wat kun je winnen?
Uit elke provincie wordt een winnend team gekozen, dat op zaterdag 14 november naar Space Expo mag komen voor de eindstrijd. De teams kunnen daar laten zien wat hun waterraket kan! Een deskundige jury van Space Expo bepaalt wat de winnende waterraket is.

De hoofdprijs is een geweldige ruimtevaartdag voor de hele klas én voor iedereen een gesigneerd exemplaar van De raketwedstrijd.

Op de website van De Vier Windstreken kun je meer informatie over de waterraketwedstrijd downloaden.

 

Dit artikel is in samenwerking met de uitgeverij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.