In de klas: gezonde traktaties

“Helaas is overgewicht niet alleen een snel toenemend probleem bij volwassenen, maar ook bij kinderen. In Nederland zijn momenteel naar schatting 400.000 kinderen met overgewicht en 40.000 met obesitas, een zwaardere vorm van overgewicht. Overgewicht is vaak een levenslang probleem, dat vraagt om voortdurende aandacht.” Bron

Bron bovenstaande afbeelding

In de praktijk wordt vaak geadviseerd om gezond te trakteren, maar toch zie ik vaak genoeg cakejes, zakjes chips, snoep en dergelijke voorbij komen. Ik zie weinig van het gezond trakteren terug.. Ik ben eens op zoek gegaan naar gezonde traktaties en heb een (kleine) verzameling kunnen maken op mijn Pinterest pagina.

Ik ben van mening dat een gezonde traktatie niet alleen maar uit fruit hoeft te bestaan. Denk bijvoorbeeld ook eens aan rijstwafels, soepstengels of aan ontbijtkoek. Er zijn zoveel mogelijkheden. Ik begrijp heel goed dat de zakjes chips ‘lekker makkelijk’ zijn. Zakjes chips neemt niet veel tijd (en geld) in beslag terwijl het maken van iets gezonds dat wel kan. Toch hoop ik hiermee het maken van gezonde traktaties iets te stimuleren. Ik word in ieder geval wel erg vrolijk van al die mooie kleuren!

Deze afbeeldingen kun je allemaal op mijn Pinterest pagina terug vinden!

Wil je nog meer ideeën opdoen, dan adviseer ik je om echt even een kijkje te nemen op deze site: http://www.gezondtrakteren.nl/

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.