Kinderboeken: wat staat er in mijn boekenkast..?

Naast het plaatsen van materiaal, leek het me ook wel leuk om eens wat anders te plaatsen! Ik ben van nature een echte lezer. Ik mag graag chicklits (ja ja, echte ‘vrouwen boeken’) lezen, maar daarnaast ben ik ook helemaal gek van kinderboeken. Vooral prentenboeken vind ik fascinerend. Alleen al die prachtige platen en tekeningen! (herkenbaar?) Ik kan heel lang in een boekenwinkel rondneuzen en ook online mag ik graag kijken wat er wordt aangeboden. Helaas heb ik het geld er niet voor om al die boeken aan te kunnen schaffen. Gelukkig ben ik ook 1x in het jaar jarig en vraag ik altijd om boeken of boekenbonnen (jeejj! :)).

Inmiddels vind ik dat ik toch al wel een redelijke verzameling in mijn boekenkast heb staan…(natuurlijk kan er nog wel heel veel meer bij!). Het leek me leuk om eens te beschrijven, en te laten zien, wat ik aan kinderboeken in mijn boekenkast heb staan.

Here we go!

Ik heb de onderste plank van mijn boekenkast ‘gereserveerd’ voor kinderboeken.  Hij is nog niet helemaal gevuld…

Dit zijn echt mijn lievelingsboeken/schrijvers:
x Superjuffie (alle boeken van Janneke Schotveld vind ik super!)
x Voorbij de horizon, Een hele kunst, etc. Ik vind die boeken van Arend van Dam & Alex de Wolf zo mooi weergegeven. De verhalen vind ik echt boeiend en tot nu toe is het ook altijd een succes bij de leerlingen!
x De ‘winkeltjes’ boeken van Marianne Busser & Ron Schroder. Ik kan gewoon niet in woorden uitdrukken hoe geweldig ik deze boeken vind.
x Grootmoeders grote oren. Dit is absoluut mijn favoriete sprookjesboek. Ik kan er zo van genieten om hier een verhaal van uit voor te lezen! Het was een behoorlijke uitgave, dus ik ben ook heel zuinig met dit boek! Sommige verhalen zijn vrij lang, maar heb nog nooit klachten van leerlingen gehad!

Inmiddels heb ik ook al een aantal knutselboeken verzameld. Handvaardigheid en tekenen vind ik erg leuk om te geven. Toch vind ik het aanschaffen van knutselboeken moeilijker dan bijv. prentenboeken. Mocht iemand nog goede tips hebben voor knutselboeken… die tips zijn altijd welkom! De knutselboeken die ik dan heb, gebruik ik dan ook wel regelmatig!

Ik ben vaak ook erg blij met drogisterijen! Ze hebben soms wel eens goede kinderboeken of informatieboeken te koop.. en dat tegen een leuk prijsje! Zo heb ik inmiddels ook al een paar interessante informatieboeken verzameld.

Gelukkig weten de mensen in mijn omgeving ook dat ik een enorme fan van kinderboeken ben. Mijn collectie wordt dan ook wel regelmatig aangevuld door één van hen. Bij het afscheid nemen van bijv. een stageperiode, kreeg ik ook regelmatig een boek. Vooral de boeken waarin een persoonlijk berichtje staat, vind ik echt goud waard! Zoveel herinneringen!Een aantal boeken die ik heb gekregen!
Een aantal van mijn knutselboeken
 

Dit is nog maar het begin… ik hoop natuurlijk nog veel meer boeken tot mijn collectie toe te kunnen toevoegen!

Dit was een kijkje in mijn boekenkast. Laat me weten wat je er van vindt. Leuk voor nog een keer?

x Ik zou het ontzettend leuk vinden als andere leerkrachten ook een kijkje in hun boekenkast gunnen. Stuur me even een berichtje/mailtje als je interesse hebt. Ik hoop binnenkort de boekenkast van een andere leerkracht te kunnen laten zien!
Mailen kan naar: jufshanna@outlook.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.