Recensie | De avonturen van Indi en Kai: twee dappere indianenkinderen

Ik ben een enorme fan van het schrijversduo Marianne Busser en Ron Schröder. Inmiddels heb ik al een aantal boeken van hen in mijn boekenkast staan. Toen ik het boek ‘De avonturen van Indi en Kai – Twee dappere indianenkinderen’ in handen kreeg, ben ik gelijk enthousiast geworden. De voorkant van dit boek ziet er werkelijk schitterend uit! Zodra ik dit prentenboek begin door te bladeren, wordt mijn enthousiasme alleen maar groter!

In deze blog maak ik gebruik van affiliate links. Zie voor meer informatie mijn disclaimer.

Het verhaal
Indi is een stoer indianenmeisje en woont in het oerwoud in een prachtige wigwam. Voor haar verjaardag krijgt ze van haar vader een echte hoofdtooi. ‘Maar,’ zegt hij, ‘de veren moet je zelf verdienen.’
Samen met haar vriendje Kai beleeft Indi spannende avonturen als ze de dieren en de natuur willen beschermen. En met elke reddingsactie verdienen de twee indianenkinderen een prachtige, nieuwe veer.

De avonturen van Indi en Kai – Twee dappere indianenkinderen vind ik wederom een topper van Marianne Busser en Ron Schröder. De kleurrijke illustraties trekken meteen je aandacht en zijn heel bijzonder. De illustratoren, Ivan en Ilia, hebben prachtig werk verricht. Ik raak in ieder geval niet uitgekeken op de illustraties! Dit avontuurlijke verhaal over Indi en Kai zal jonge kinderen zeker aanspreken. Tevens is dit prentenboek goed te gebruiken als aanleiding voor een project ‘indianen’.
In de toekomst zullen er meer verhalen over Indi en Kai verschijnen en ik ben benieuwd naar wat ze allemaal nog zullen gaan beleven!

Titel: De avonturen van Indi en Kai – Twee dappere indianenkinderen
Auteurs: Marianne Busser en Ron Schröder
Uitgeverij: Uitgeverij Moon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.