Recensie: Een spook in de klas

De verhalen over Koen & Lot bestaan al heel wat jaren. Marianne Busser en Ron Schröder schreven deze AVI-boekjes speciaal voor beginnende lezers. In het jaar 2000 verscheen het boek ‘Een spook in de klas’ voor het eerst. De bekende illustrator Dagmar Stam verzorgde toen de illustraties. Nu, in 2015, zijn de eerste vier delen over Koen & Lot in een geheel vernieuwde uitgave verschenen. De nieuwe, prachtige tekeningen zijn gemaakt door illustrator Mark Janssen.

Het verhaal
De juf van Koen en Lot is boos. Ze is een briefje van tien kwijt. Al snel ontdekken ze ook een raar gat in de plaat van de aap. En waarom liggen er dropjes op de vloer? Is er een spook in de klas? ‘Welnee,’ zegt juf. ‘Spoken bestaan niet.’ Koen en Lot gaan toch op zoek naar de spook, net zoals in het voorleesboek van de juf. Na een korte zoektocht vinden de kinderen geen spook, maar een gat in de muur. Het blijkt het hol van een muis te zijn. Zou hij dan het gat in de plaat en het boek veroorzaakt hebben? En vindt de juf haar geld weer terug?

Mijn mening
Ik vind de vernieuwde uitgave van ‘Een spook in de klas’ verfrissend en modern! Dit AVI-boekje is mooi vormgegeven met een harde kaft, een duidelijk lettertype en vrolijke illustraties. De tekeningen die Mark Janssen voor dit boekje heeft gemaakt, zijn helder van kleur, sprankelend, lief en aandoenlijk. De tekst bestaat uit korte zinnen, die steeds op een nieuwe regel beginnen. Een spook in de klas is een echte aanrader voor beginnende lezers!

Op de website van Uitgeverij Unieboek|Het Spectrum vind je een inkijkexemplaar.

Titel: Een spook in de klas
Auteurs: Marianne Busser en Ron Schröder
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
Niveau: AVI-M3

Dit boek heb ik mogen ontvangen van de uitgeverij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.