Review | Boekpakket.nl: Digitale prentenboeken

Kinderen vinden het heerlijk om voorgelezen te worden. Het (interactief) voorlezen zorgt vaak voor een moment van rust, ontspanning en plezier. Naast de ontspanning en het plezier, steken de kinderen er ook heel veel van op. Door prentenboeken (interactief) voor te lezen maken de kinderen kennis met allerlei onderwerpen (wereldoriëntatie) en levert het een positieve bijdrage aan de taalontwikkeling.

Om het (interactief) voorlezen te ondersteunen, biedt Boekpakket.nl op haar website digitale prentenboeken (Digiboeks) aan. Door de digitale prenten groot op het digibord te zetten, kunnen de kinderen de platen goed zien tijdens het voorlezen. Daarnaast is het voor de kinderen makkelijker om duidelijk aan te kunnen wijzen wat ze bedoelen tijdens het vertellen.

Wat is Digiboeks?
Digiboeks is een abonnementenservice die abonnees toegang biedt tot digitale prentenboeken. De boeken kun je online (voor)lezen op bijvoorbeeld een digitaal schoolbord, computer, laptop of tablet. Voor een vast bedrag per maand heb je toegang tot maar liefst 175 prentenboeken, waarvan 40 zijn ingesproken. Het aanbod is zeer actueel en zal de komende tijd nog flink groeien! Naast een ruime keuze aan prentenboeken voor peuters en kleuters, vind je op de site ook digitale boeken die zeer geschikt zijn voor kinderen in bijvoorbeeld groep 5/6.

De (prenten)boeken worden op twee pagina’s weergegeven. Daarnaast wordt er in het bladerboek aandacht gegeven aan de picto’s die herkenbaar zijn voor alle gebruikers van diverse VVE-methode’s (bijv. de Piramide methode).

Mijn Mening
In eerste instantie wist ik niet goed wat ik van Digiboeks moest verwachten. Maar na het uitgeprobeerd te hebben, ben ik er zeker enthousiast over geworden. De digitale prentenboeken zien er prachtig uit en zijn zeer goed te gebruiken bij het (interactief) voorlezen. Het maakt niet uit of je de digitale prentenboeken nou op het digibord laat zien of op een tablet, de kwaliteit blijft super! Daarnaast vind ik het fijn om te weten dat de auteur(s) van het boek per gelezen boek een vergoeding ontvangt.

Proefabonnement
Nieuwsgierig geworden naar Digiboeks? Probeer het de eerste maand gratis uit! Na de gratis proefabonnement betaal je voor je abonnement €4,95 per maand. Op de website vind je meer informatie!

Dit artikel is in samenwerking met Boekpakket.nl