Recensie website: tafelsoefenen.nl

Vanaf groep 4 krijgen de leerlingen te maken met het aanleren van tafels. Vermenigvuldigen is eigenlijk herhaald optellen. Tafels moeten uiteindelijk geautomatiseerd zijn, want dit helpt leerlingen om later sneller op te kunnen tellen, aftrekken of breuken op te kunnen lossen. Door het gebruik van de tafels kunnen de leerlingen sneller rekenen. Toch lukt het lang niet elke leerling om dit onder de knie te krijgen. Het leren van de tafels wordt een hindernis en leerlingen vinden er dan al gauw ‘niks aan’. Het opdreunen van de tafels is vaak niet de juiste oplossing en geeft dan ook vaak maar een tijdelijk effect. Om het oefenen van de tafels aantrekkelijker te maken, is er de volgende website.. Lees er hieronder meer over.

Via de mail kreeg ik de vraag of ik een nieuwe website wilde bekijken en er een link over wilde plaatsen. Ik heb de site uitgebreid bekeken en vond het zeker de moeite waard om jullie er wat meer over te vertellen.

Op de site www.tafelsoefenen.nl kunnen leerlingen uitgebreid tafels oefenen door middel van allemaal leuke spelletjes.  Naast het spelen van spelletjes is er ook informatie te vinden over rekenen en tafels. Deze onderwerpen worden elk op een aparte pagina behandeld. Als ik de informatie doorlees, krijg ik het idee dat ze hiermee kinderen willen aanspreken over het belang van rekenen en het aanleren van de tafels. Ook leuk voor ouders en leerkrachten om eens door te lezen.

Als je op de startpagina van de site bent, kun je kiezen uit een ruim assortiment aan spelletjes. Daarnaast bieden ze elke tafel ook apart aan in oefenpagina’s. Mocht er op de startpagina niet een spelletje naar keuze staan, dan kan er verder geklikt worden en komt er een lijst met nog meer spelletjes.

Leerlingen kunnen er voor kiezen om een spelletje individueel te spelen; ze spelen hierbij tegen de computer, maar er zijn ook spelletjes waarbij ze sommen moeten oplossen met andere tegenstanders!

Mijn mening:
Ik ben blij verrast met deze website. Een voordeel van deze website is dat je niet een account hoeft aan te maken en dat je de spelletjes gratis kunt spelen! Ik heb zelf een paar spelletjes uitgeprobeerd en vind dat het aantrekkelijke spelletjes zijn om de tafels mee te oefenen. Ik moet daarbij wel zeggen dat ik ook een aantal spelletjes tegen kwam die een Engelse inleiding hadden of helemaal in het Engels waren. Gelukkig hebben de makers van deze website daar rekening mee gehouden, want onder elk spelletje hebben zij een Nederlands uitleg geschreven. Bij de spelletjes die ik uitgeprobeerd heb, kun je zelf aanklikken welke tafel je wilt oefenen. Leerlingen die bijvoorbeeld de tafel van 5 nog niet beheersen, kunnen deze in verschillende spelletjes gaan oefenen.

Zelf heb ik momenteel ook een aantal leerlingen die bepaalde tafels nog niet beheersen. Ik ben zeker van plan om deze leerlingen aan de slag te laten gaan met deze spelletjes. Want laten we wel wezen… welk kind wil nou niet een spelletje spelen!?

Eindoordeel: zeker een aanrader als je je leerlingen meer variatie wilt bieden voor het inoefenen van de tafels.

* Deze site is ook leuk voor leerlingen om thuis mee aan de slag te gaan!

Website: www.tafelsoefenen.nl

Lees mijn disclaimer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.