Thema herfst | 7 knutselideeën

Knutsel 1: handafdruk spin met een speciaal web
Op deze site kun je precies lezen en zien hoe deze knutsel gemaakt moet worden!

Knutsel 2: herfstbladeren met patronen
Deze knutsel heb ik zelf meerdere keren uitgevoerd en hier kun je precies lezen wat de bedoeling is. Tevens vind je hier de download voor verschillende bladeren!

Knutsel 3: herfstachtige bladeren
Op deze site vind je meer informatie en foto’s!

JufShanna: Thema herfst - 7 leuke knutsels

Knutsel 4: bladeren maken met zwarte lijm
Je hebt voor deze knutsel een tube witte lijm en zwarte verf nodig. Je doet een paar druppels zwarte verf bij de lijm om het zwarte lijm te creëren. ‘Teken’ met de zwarte lijm enkele bladeren op het papier. Natuurlijk kun je ze ook eerst schetsen met een grijs potlood en daarna pas overtrekken met de lijm. Op deze site staat de knutsel helemaal beschreven.

Knutsel 5: herfst tafereel
Laat de kinderen eerst een achtergrond schilderen. Dit kan met (water)verf of ecoline. Vervolgens knippen de kinderen uit bruin papier kleine strookjes en maken hier een boom van. Deze boom wordt in het midden van het papier geplakt (zie foto 5). Van wit en rood papier worden paddenstoelen gemaakt. Ook deze worden op het papier geplakt. Met een zwarte viltstift kunnen de kinderen zichzelf op het papier tekenen.

Knutsel 6: bladafdruk
Voor deze knutsel moet je eigenlijk een ‘vers’ blad gebruiken. Op deze site kun je zien en lezen hoe je een mooi bladafdruk krijgt.

Knutsel 7: pompoen(en) met lijmranden
Op deze site kun je precies lezen en zien hoe deze knutsel uitgevoerd moet worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.