Thema kerst | 8 leuke kerstknutsels

Kerst vind ik eigenlijk wel het meest sfeervolste feest dat er bestaat. De kerstboom, de lichtjes en de gezelligheid maken dat ik kerst leuk vind. In het onderwijs mogen de kerstknutsels dan eigenlijk ook niet ontbreken, maar wat zijn er op het internet veel leuke kerstknutsels te vinden! Ik beschrijf er 8 voor je. Hier en daar vind je een link naar de bron en/of download.

Veel knutselplezier!

1. Rendier: De foto zegt waarschijnlijk al wel genoeg over hoe deze knutsel uitgewerkt moet worden. Wil je meer over deze knutsel weten, kijk dan even op deze site. Bron

2. Sneeuwbol: Knip een wc rolletje in kleine stukjes (de helft of 1/3 deel). Schilder deze zwart. Laat de leerlingen een cirkel op papier tekenen en deze uitknippen. In deze cirkel kunnen de leerlingen iets tekenen wat te maken heeft met kerst. Als het wc rolletje droog is, kunnen de leerlingen de sneeuwbol in elkaar zetten. Zie foto.

JufShanna: Thema kerst - 8 leuke kerstknutsels

3. Kerstboom: Knip een papieren bordje in stukjes. De leerlingen schilderen, kleuren of beplakken dit tot een mooie kerstboom.

4. Kaars: Laat de leerlingen een wc rolletje beschilderen. Voor de vlam kun je een ijsstokje gebruiken. De vlam zelf kun je met geel of goud papier maken. Als alle onderdelen klaar zijn, kan de kaars in elkaar gezet worden. Op deze site staat een duidelijke uitleg d.m.v. foto’s.

5. Rendier 2: Hiervoor heb je een wc rolletje nodig. Alle onderdelen kun je uit 1 wc rolletje halen. Op deze site staat een duidelijke uitleg d.m.v. foto’s.

6. Kerstboom (groepswerk): Deze knutselactiviteit is erg geschikt om met de hele klas uit te voeren. Geef iedere leerling een papieren bordje of een groene driehoek. De leerlingen versieren dit onderdeel in kerstsfeer. Als alle onderdelen klaar zijn, kan het allemaal samengevoegd worden en vormt het een prachtige kerstboom. Hoe leuk is het om een gezamenlijke kerstboom in de klas te hebben.

7. Kerstklokjes: Voor deze kerstklokjes heb je 2 papieren bekers nodig. Maak aan de bovenkant een klein gaatje met een potlood. Laat de bekers beschilderen met kerstkleuren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan goud, rood, groen, etc. Doe daarna (voorzichtige!!) wat glitters op de bekers. Op deze site staat heel duidelijk beschreven hoe je het belletje kan bevestigen. Gebruik tenslotte (kerst)lint voor een mooie strik.

8. Kerstkrans van papieren bordje: Deze kerstkransen worden gemaakt van papieren bordjes. Knip de binnenkant uit en schilder ‘de krans’ in een mooie kleur. Maak van papier of karton een kaars. Deze kaars bevestig je vervolgens aan de krans. Je kan kerstlint gebruiken om de krans mee af te maken. Zie foto!

Wil je nog meer ideeën opdoen voor een leuke kerstknutsel, neem dan vooral een kijkje op mijn Pinterest pagina.

Een gedachte over “Thema kerst | 8 leuke kerstknutsels

  1. super leuke ideeën! Ik zie zo al drie werkjes die ik met de klas wil maken!
    groet,
    erna

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.