Thema Sinterklaas | 7 leuke teken- en knutselideeën!

1: Piet vouwen
Het vouwvoorbeeld van deze piet komt uit Het mega grote vouwboek van Thea van Mierlo. Dit boek is helaas niet meer verkrijgbaar. Via Pinterest zijn verschillende voorbeelden te vinden.

2: Sinterklaasfeest in 1 hand
De kinderen trekken hun eigen hand om. Ze tekenen in deze hand verschillende onderdelen uit het Sinterklaasfeest.

3: Stoomboot van kosteloos materiaal
Verzamel kosteloos materiaal, bijvoorbeeld: wc-rolletjes, eierdozen, kartonnen doosjes in verschillende maten, etc. Laat de kinderen van deze verschillende materialen een stoomboot maken. Vervolgens schilderen, beplakken en versieren ze deze naar eigen wens.

4: Piet uit de schoorsteen
Teken met een grijs potlood een rechthoek op een vel wit A3-papier. De kinderen stempelen de bakstenen van de schoorsteen d.m.v. een sponsje en rode verf. Boven de schoorsteen verven de kinderen een piet. Voorbeelden

5: Stoomboot vol pieten
Maak een stoomboot uit gekleurd (grijs/zwart) papier. De kinderen tekenen of verven op een vel A5-papier een piet. Knip de pieten uit en plak ze bij de stoomboot. Eventueel kunnen de kinderen hun piet een naam geven, zoals: bakPiet, hoofdPiet, muziekPiet, etc.
Bron

6: De stoomboot vouwen
Een voorbeeld voor het vouwen van een stoomboot vind je in Het Mega grote vouwboek van Thea van Mierlo. Voor deze knutselactiviteit heb je kartonnen bordjes, gekleurde vouwblaadjes, watten en blauw papier nodig. Laat de kinderen stukjes van het blauwe papier scheuren en deze op het kartonnen bordje plakken. De gevouwen stoomboot wordt bovenop het blauwe papier geplakt.
Bron

7: Sint en piet van wc-rol
Meer informatie over deze knutsel vind je op deze website

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.