Thema Sinterklaas | Tekenopdracht

Deze tekenopdracht heb ik met mijn kleuters (groep 1) uitgevoerd. Eerst hebben we besproken hoe Sinterklaas eruit ziet. Ze mochten ook pieten, het paard van Sinterklaas of de stoomboot tekenen. De kinderen waren hier vrij in, zolang het maar in het Sinterklaas thema paste. Het tekenen gebeurde met Wasco. De resultaten zijn erg leuk geworden.

2017: deze tekenopdracht met mijn groep 1 uitgevoerd. De kinderen kregen van mij een vel papier met daarop de afbeelding van een mijter (zie download). Ze tekenden de Sinterklaas eerst met een zwarte stift. Vervolgens werd de Sinterklaas met wasco ingekleurd. De tekening werd door mij uitgeknipt. Tot slot wordt de getekende Sinterklaas op de achtergrond geplakt.

Klik hier om de achtergrond te downloaden.

Klik hier om de voorgetekende mijter en/of muts te downloaden.

3 gedachten over “Thema Sinterklaas | Tekenopdracht

  1. Hallo Shanna,

    Kun je mij het bestand/ link sturen waarin staat hoe ik zelf de achtergrond kan wijzigen?
    Ik hoor het graag van je
    Groeten
    Jeanette

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.