Thema winter | 8 leuke teken- en knutselopdrachten

Ook voor het thema winter heb ik weer 8 leuke teken- en/of knutselopdrachten verzameld.

1: Sneeuwpoppen
Deze sneeuwpoppen moet je knippen uit cirkels.

2: Vogelhuisje
Hier kan je het patroon voor het vogelhuisje vinden. print of maak deze 2x. Deze 2 patronen worden met elkaar verbonden door middel van een bakje van 16 vierkantjes. Dit bakje zal dus moeten worden gevouwen.

JufShanna: Thema winter - 8 leuke teken- en knutselopdrachten

3: Sneeuwpoppen van hand
Ik denk dat het plaatje al voor zich spreekt, maar verf de hand van de leerling wit. Laat de leerling zijn hand stevig op het papier zetten. Als de handafdruk droog is, kan de leerling met zwart lijntjes zetten en van de vingers sneeuwpoppen maken.

4: Sneeuwvlokken
Dit vind ik mooie raamversiering. Deze knutselactiviteit kun je op deze helemaal bekijken. Hier wordt stap voor stap beschreven hoe deze knutsel in elkaar zit. Erg handig!

5: Sneeuwpop van sok
Wederom een leuke sneeuwpop. Dit keer is de sneeuwpop gemaakt van een witte sok. Op deze site wordt duidelijk (stap voor stap) beschreven hoe je deze leuke sneeuwpoppen kunt maken.

6: Sneeuwpop – verven
Teken 2 cirkels (een kleine en grote) in het midden van het papier. Rondom deze cirkels kunnen de leerlingen met verf stippen zetten. Gebruik verschillende kleuren voor een leuk en vrolijk effect. Je kan er ook voor kiezen om verschillende kleuren papier te gebruiken i.p.v. verf.

7: Muts
Deze leuke muts kan je maken van een papieren bordje. Knip dit bordje door de helft. Maak met gekleurd papier en watten de muts af.

8: Sneeuwbol
Deze knutselactiviteit heb ik zelf ook al een aantal keer gedaan met de kinderen! Het blijft echt een succes! Er zijn heel variaties op ‘de sneeuwbol’ te bedenken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.