Tip: Digitalige boeken

Ik kreeg een heel leuk mailtje van Femke Woudstra. Zij heeft samen met Wendy Schraven de website ‘Digitalige boeken’ opgericht. Femke en Wendy werken in het Speciaal onderwijs met kinderen met taal- en/of spraakproblemen. Ze verdiepen zich in het maken van digitalige prentenboeken en digitalige leeromgevingen waarin lesdoelen in samenhang worden geïntegreerd. Samen met de kinderen ontwerpen zij die digitalige boeken en digitalige leeromgevingen. Deze ontstaan vanuit hun eigen beleving.

Op de website www.digitaalprentenboek.nl kun je de gemaakte digitalige prentenboeken beluisteren en bekijken (klik hier).

Femke Woudstra heeft tevens een boek geschreven waarmee de leerkracht aan de slag kan gaan met het maken van eigen digitalige (prenten)boeken. Het boek ‘Digitalige boeken’ is verkrijgbaar op de site. Het boek is zeer aantrekkelijk door het prachtige beeldmateriaal en is zo geschreven dat een ieder op creatieve wijze praktisch aan de slag kan gaan met behulp van het bijgevoegd visueel stappenplan. Klik hier voor meer informatie.

Ik vind het een prachtig initiatief. Neem zeker eens een kijkje op de website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.