Tip! Website: redactiesommen.nl

Ik krijg regelmatig e-mailtjes waarin iemand mij tipt over een website. In dit geval kreeg ik een email over een nieuwe website, namelijk: www.redactiesommen.nlIk vind het een mooie site om verhaaltjessommen mee te oefenen.

Op de site kan per leerjaar op verschillende niveaus worden geoefend, ook kan er een werkblad worden gemaakt. Bijzonder is dat er honderden opgaven zijn en dat bij elke opgave de getallen, namen en sommige zelfstandige naamwoorden variabel zijn. Daardoor krijgen kinderen bijna nooit precies hetzelfde verhaaltje waar ze het antwoord al van weten!

Verder wordt er een stappenplan aangeboden om de opgaven op een goede manier te leren en kunnen kinderen altijd terug kijken in gemaakte opgaven wat het goede antwoord moest zijn en wat hun antwoord was.

Je kunt op deze website echt mooie werkbladen maken/downloaden voor de groepen 3 t/m 5. Ze zijn overzichtelijk, duidelijk en het ontwerp is mooi strak. Je kunt zelf de groep en het niveau aangeven. Zo kun je er voor kiezen om bijvoorbeeld een werkblad te maken dat alleen gericht is op M4 (midden) of op E4 (eind), maar het kan ook een mix van M4/E4 worden. De leerkracht kan dit helemaal zelf bepalen.

Klik op onderstaande link om naar de website te gaan! Zeker de moeite waard!
www.redactiesommen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.