Kinderboeken | 5 leuke voorleesboeken

Ik heb het afgelopen schooljaar weer een aantal leuke boeken voorgelezen. Ik geef je mijn top 5!

1: De Gorgels – Jochem Myjer
De Gorgels was echt een feestje om voor te mogen lezen. Ik ben dan ook niet verbaasd dat dit boek de winnaar is van de Nederlandse Kinderjury. Wat hebben we van dit boek genoten! De kinderen in mijn groep 4/5 vonden het niet leuk als ik na een hoofdstuk stopte met voorlezen. Ze waren zo nieuwsgierig naar hoe het verhaal verder ging. Dit boek is dus echt een aanrader.

2: Joehoe! ik wil een koe – Angelique van Dam
Een ontzettend leuk boek over een meisje die heel graag een koe wil, maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

3: Jippie een humeurig sprookje – Sanne Rooseboom
Op dit moment is dit ons voorleesboek! Jippie een humeurig sprookje is een grappig en lekker fantasierijk verhaal!
Het boek gaat over een ontzettend humeurig prinsesje. Prinses Super woont in Jippie, een land waar iedereen altijd vrolijk is. Super wordt er alleen maar humeuriger van! Nu moet ze op zoek naar een jongen om later als ze groot is mee te trouwen. Maar de jongens in Jippie zijn veel te vrolijk. Ze gaat daarom op avontuur in buurland Grom, waar iedereen juist verschrikkelijk chagrijnig is.

4: Botje – Janneke Schotveld
Een leuk, spannend en fantasierijk boek!

5: Weg met die krokodil – Paul van Loon
Bregje wordt wakker van een krakend geluid. Naast haar op het kussen ligt een lief babykrokodilletje in een gebarsten ei. Niet te geloven! Bregje heeft een krokodillenei uitgebroed – alleen door het keihard te WILLEN. Een leuk voorleesboek met korte hoofdstukken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.