8 leuke teken- en knutselopdrachten rondom kuikens

1: kuiken in een gebroken ei
Eerst wordt het kuiken gemaakt. Deze bestaat uit een cirkel en een driehoek. Het geheel wordt op een blauw vel papier geplakt. Daarna worden de eierdoppen en het gras toegevoegd. Gebruik gele veertjes voor de vleugeltjes.
Bron

2: Kuiken in een gebroken ei 2.0
Op deze site vind je de templates voor deze tekenopdracht. Op de site vind je enkele voorbeelden en laten ze je enkele kleur- en verftechnieken zien. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt!

3: Kuiken van verf en bloem
Je moet de gekozen kleur verf mengen met een beetje bloem. ‘Stempel’ de verf op een gekleurd vel papier. Je krijgt hierdoor een beetje het ‘pluizige’ effect.

JufShanna: 8 leuke teken- en knutselopdrachten rondom kuikens

4: Kiekeboe
Op deze site laten ze je zien wat je voor deze knutselopdracht nodig bent.
Bron

5: kuikens stempelen met een kurk
Doe wat gele verf op een kurk en stempel hiermee op een vel papier. Je knipt enkele snaveltjes uit een vel oranje/rood papier. De oogjes kun je met een zwarte stift tekenen.
Bron

6: Kiekeboe 2.0
Maak eerst het kuiken. Plak dit kuiken op een gekleurd vel papier. Knip uit een wit vel papier een ei. In het midden van het ei knip je een gat door knipjes (franje) te maken. Plak vervolgens het ei over de kuiken heen. Op deze site kun je de knutsel wat beter bekijken.
Bron

7: kuikens en kippen tussen de eieren.
Op deze site wordt de tekenopdracht stap voor stap uitgelegd.

8: Kip/kuiken van waterverf
Teken een halve cirkel op een vel tekenpapier. Teken vervolgens een snavel en een vleugel. Verf alle elementen in met waterverf. De staart is gemaakt van stukjes vloeipapier. Op deze site kun je de tekening beter bekijken!
Bron

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.