Koningsdag | 5 leuke teken- en knutselactiviteiten

Knutsel 1: Kroontjes
Schilder de wc-rolletjes eerst in een gewenste kleur (oranje, goud, rood-wit-blauw). Teken met een grijs potlood aan de bovenkant van de wc-rol de lijnen van de bovenkant van een kroon. Knip dit vervolgens uit. De kroon kan naar eigen wens versierd worden. Bron

Knutsel 2: Koning/Koningin van papier
Laat de kinderen op een oranje vel papier een hoofd tekenen. Onder dat hoofd (tot de kin) tekenen ze een halve cirkel. Het haar van de koning/koningin wordt geschilderd. Laat de kinderen uit blauw/wit en rood papier kleine stroken knippen. Deze stroken worden in de volgorde van de Nederlandse vlag in de halve cirkel geplakt (zie foto 2). Tot slot knippen de kinderen uit geel/goud papier een kroon en versieren deze naar wens. Bron

knutselen

Knutsel 3: De koning/koningin
De kinderen tekenen met wasco op een vel A3-papier de koning of koningin. Daarna schilderen ze over hun tekening met waterverf/ecoline de Nederlandse vlag.

Knutsel 4: De feestgangers
Het hoedje van de feestganger wordt gevouwen van een rood, wit en blauw vouwblaadje. Vouw elk vouwblaadje eerst in de vorm van een vlieger en vervolgens tot een driehoek. De kinderen knutselen zichzelf met verschillende kleuren papier. Laat ze dit op een vel oranje papier plakken. Tot slot worden de drie driehoeken als een hoedje boven op het hoofd opgeplakt.

Knutsel 5: Een nieuw hoed!
Geef ieder kind een vel papier met daarop het hoofd van koning Willem Alexander of koningin Maxima. Laat ze met (restjes) gekleurd papier (oranje, rood, wit en blauw) een nieuwe hoed voor de koning of koningin ontwerpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.