Recensie | AVI strip M3: rijk zijn is fijn

rijk zijn is fijn is één van de nieuwe titels in de AVI strips serie van Zwijsen uitgeverij. Deze strip heeft het M3 leesniveau en is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Daarnaast is het lezen van strips heel goed voor het vergroten van de woordenschat. Zwijsen ontwikkelde de strips speciaal voor kinderen in groep 3 t/m 5. Dit nieuwe AVI stripboek is los verkrijgbaar, maar ook in pakketten die zijn samengesteld op AVI niveau. Lees gauw verder voor meer informatie over de AVI strip rijk zijn is fijn.

In deze blog maak ik gebruik van affiliate links. Zie voor meer informatie mijn disclaimer.

Het verhaal rijk zijn is fijn
In rijk zijn is fijn ziet Tom de schildpad een ster. De ster ziet er duur uit. Hij is helemaal blij met zijn buit. Met de ster op zak wil hij van alles gaan kopen. Als hij veel koopt, dan is hij rijk. Maar wat koopt hij met dat geld? En wat is rijk zijn precies? Ontdek het in deze strip.

Rijk zijn is fijn is een AVI strip met een mooie boodschap: rijk zijn ruik je niet, zie je niet, proef je niet en hoor je niet, maar voel je door waarde te hechten aan de waardevolle dingen/vriendschappen die je hebt en niet voor geld te koop zijn.

Inkijkexemplaar rijk zijn is fijn

De illustraties
De illustraties vind ik er aantrekkelijk uitzien. Er is gebruik gemaakt van een aantal basiskleuren, met name paars, blauw en groen (zeekleuren), waardoor de illustraties rust uitstralen. Door het mooie kleurgebruik waan je je echt even in de onderwaterwereld. De tekeningen zijn duidelijk en eenvoudig getekend, maar toch ook met genoeg details dat er voor zorgt dat je er wat langer naar wilt kijken!

In de klas
In mijn kleutergroep heb ik in de boekenkar ook een bak met (Disney) strips staan en de kinderen zijn er echt gek op. Ze bekijken voornamelijk alleen de plaatjes van een stripverhaal, maar dit komt omdat de tekst voor hen vaak nog te moeilijk en te lang is. rijk zijn is fijn is, door de eenvoudige woorden en korte zinnen, een fijn stripboek om in de klas te hebben en een mooie aanvulling, want dit stripboek is niet alleen geschikt voor kinderen in groep 3, maar ook voor kleuters die al wat kunnen lezen.

rijk zijn is fijn is een lief en aandoenlijk verhaal over vriendschap en over het ontdekken van wat rijk zijn kan betekenen.

rijk zijn is fijn
Auteur/Illustrator: Nicolle van den Hurk
Uitgeverij: Zwijsen
Lees meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.