Recensie | Dadoe

Van uitgeverij Leopold kreeg ik het boek Dadoe toegestuurd. Dadoe is een voorleesboek met 12 vrolijke en herkenbare verhalen voor jonge kinderen. In deze blog vertel ik je graag wat meer over dit boek.

In deze blog maak ik gebruik van affiliate links. Zie voor meer informatie mijn disclaimer.

Dadoe
De verhalen en de liedjes zijn geschreven door zanger/acteur Jim Bakkum en zangeres/songwriter Kirsten Michel. De illustraties zijn getekend door Sam Loman. Elk verhaaltje heeft een bijbehorend liedje en zijn te beluisteren op een cd die achterin het boek zit. Deze lieve, schattige liedjes zijn ingezongen door Jim Bakkum, Kirsten Michel, Bettina Holwerda, India Nanajain en Matheu Hinzen.

Het boek gaat over de driejarige Dadoe, die samen met zijn buurmeisje Didi en zijn ondeugende hondje Toby allerlei avonturen beleeft. Het boek bevat korte verhaaltjes met herkenbare onderwerpen voor jonge kinderen, denk aan: jarig zijn, waarom vragen stellen, samen spelen, (samen met papa) een kliederdag hebben, per ongeluk in de broek plassen en het krijgen van een broertje of zusje. Elk verhaaltje heeft een nieuw onderwerp. Naast het voorlezen van het verhaaltje, kun je ook samen met de kinderen het bijbehorende liedje meezingen.

Beluister hier alvast wat liedjes

Bekijk hier het inkijkexemplaar

Mijn mening
Dadoe is vooral een heel lief en schattig boek. Het is mooi vormgegeven met een harde kaft, een duidelijk lettertype en met vrolijke, lieve en aandoenlijke illustraties. De korte verhaaltjes zullen jonge kinderen zeker aanspreken, want de onderwerpen en situaties zijn zo herkenbaar voor deze doelgroep. Wat ik tevens heel fijn vind, is dat de meeste liedjes zijn ingezongen door de jonge talenten India en Matheu. Hierdoor vind ik het dichter bij de doelgroep van het boek blijven. Ik vind de liedjes in ieder geval zeer aanstekelijk en vrolijk!

Ben je op zoek naar een lief, vrolijk en aandoenlijk voorleesboek voor peuters en kleuters, met bijbehorende liedjes? Dan is het boek ‘Dadoe’ echt een aanrader!

Dadoe
Auteurs: Jim bakkum & Kirsten Michel
Illustrator: Sam Loman
Uitgeverij: Leopold

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.