Recensie | Een verrassing voor Kikker

In Een verrassing voor Kikker heeft Rat een cadeautje meegenomen voor Kikker. Kikker denkt eerst dat het gaat om een ui, maar dit cadeautje is niet om op te eten. Rat geeft aan dat het een bol is en dat het in de grond gestopt moet worden. Kikker moet wel even geduld hebben, want pas in het voorjaar zal hij de verrassing krijgen. Kikker stopt de bol in de grond en tijdens de wintermaanden houdt hij het goed in de gaten. Zodra de sneeuw gesmolten is en het voorjaar eindelijk daar is, ziet Kikker, na lang wachten, eindelijk groene puntjes boven de grond uitsteken. Op een warme, bijzondere dag komen Kikker en zijn vriendjes samen om de verrassing te bekijken: een prachtige ….

In deze blog maak ik gebruik van affiliate links. Zie voor meer informatie mijn disclaimer.

Een verrassing voor Kikker is een mooi, nieuw prentenboek over Kikker en zijn vriendjes met het voorjaar als thema. Maar ook de herfst/winter, groeien en bloeien en (on)geduld zijn onderwerpen die in dit verhaal voorbij zullen komen. Dit prentenboek is uitgegeven in een extra grote kartonboek. De illustraties op de kaft glimmen een beetje als je het boek beweegt. Wat heeft dit boek een goede en fijne kwaliteit!
De illustraties zijn duidelijk, eenvoudig en helder van kleur. Helemaal in de zo bekende Max Velthuijs-stijl. Ben je fan van de boeken over Kikker en zijn vriendjes, dan is Een verrassing voor Kikker zeker een aanrader!

Een leuk boek voor het thema lente op school/thuis en als verhaal voor het introduceren van het proces van ‘groeien en bloeien’. Kortom: laat de lente maar beginnen!

Op de boekpagina van het boek vind je een leesfragment.

Een verrassing voor Kikker
Auteur/Illustrator: Max Velthuijs
Uitgeverij: Leopold

Een gedachte over “Recensie | Een verrassing voor Kikker

  1. Hi Shanna,

    Wat mooi om te zien hoe gepassioneerd je bent als leerkracht! Deze passie mis ik wel eens in het onderwijs en zeker in deze Corona tijd. Ik ben heel blij met deze werkbladen voor mijn dochter in groep 1. Ze begon zich na een week al te vervelen thuis en wilde uitgedaagd worden. Deze werkbladen vindt ze erg leuk!

    groetjes, Esther

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.