Recensie | Fien & Teun spelen Sinterklaas en Pietje

In eerdere recensies heb je al kunnen lezen dat ik erg gecharmeerd ben van de Fien & Teun boeken. Het afgelopen jaar zijn er meerdere boeken rond de vrolijke boerenkinderen verschenen. Fien & Teun spelen Sinterklaas en Pietje is vrij recentelijk uitgebracht en ik was heel nieuwsgierig naar dit boekje. Je vindt in dit feestelijke boekje niet alleen een vrolijk en herkenbaar Sinterklaasverhaal, maar ook een recept voor speculaasbrokken, een knutsel en meerdere Sinterklaasliedjes.

In deze blog maak ik gebruik van affiliate links. Zie voor meer informatie mijn disclaimer.

In Fien & Teun spelen Sinterklaas en Pietje mogen Fien en Teun ’s avonds hun schoen zetten, want Sinterklaas is weer in het land. Ze kunnen bijna niet wachten tot het zover is. Fien & Teun spelen dat ze Sinterklaas en Pietje zijn. Ze voeren allemaal bijpassende taken uit: ze pakken cadeautjes in, strooien met pepernoten en ze vullen de schoenen van papa en mama met echte nepcadeaus. Zo gaat de tijd heel snel voorbij. Fien & Teun vragen zich alleen wel af of de Sint ook iets in hun klompjes gaat stoppen.

Leesfragment Fien & Teun spelen Sinterklaas en Pietje

De vorige verhalen van Fien & Teun werden in mijn kleutergroep erg goed ontvangen. Ik vind ze ook heel leuk om voor te lezen. Het feestelijke verhaaltje uit Fien & Teun spelen Sinterklaas en Pietje zal ik tijdens de Sinterklaastijd dan ook zeker voorlezen. De illustraties in dit kleine voorleesboekje stellen mij niet teleur. De afbeeldingen zijn wederom vrolijk en gezellig en passen goed bij de huidige ontwikkelingen rondom het Sinterklaasfeest. De uitvoering van het recept wordt met gedetailleerde illustraties weergegeven en is daarom goed te volgen. De herkenbare Sinterklaasliedjes zijn leuk om samen te zingen! Fien en Teun spelen Sinterklaas en Pietje is een feestelijk en gezellig boekje om bij het thema Sinterklaas te gebruiken, maar daarnaast ook erg leuk om als (schoen)cadeau te geven.

Fien & Teun spelen Sinterklaas en Pietje
Auteur/illustrator: Witte Leeuw, Van Hoorne, Anet van de Vorst
Uitgeverij: Witte Leeuw

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.