Recensie | Het geheim van de gillende geraamtes

Van uitgeverij Leopold kreeg ik laatst een leuk boek toegestuurd, namelijk Het geheim van de gillende geraamtes. Een boek met een spannende en griezelige titel, die heel mooi bij het thema van de komende Kinderboekenweek past. In deze blog vertel ik je graag wat meer over dit boek.

In deze blog maak ik gebruik van affiliate links. Zie voor meer informatie mijn disclaimer

Het geheim van de gillende geraamtes
Het leesboek is geschreven door Rindert Kromhout en geïllustreerd door Saskia Halfmouw. Het geheim van de gillende geraamtes is het langverwachte (27 jaar!) en spannende vervolg op het boek Het geheim van de afgebeten vingers. Ondanks dat Het geheim van de gillende geraamtes een vervolg is, kun je deze prima als een zelfstandig deel lezen. Beide boeken zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Het verhaal gaat over de negenjarige Luuk, die samen met zijn ouders op vakantie is in Rome. Luuk heeft het boek Het geheim van de afgebeten vingers gelezen en wil nu eindelijk weleens weten wat er waar is van dat verhaal. Samen met zijn ouders bezoekt hij onder andere naar de Mond van de Waarheid. Dat is ook meteen de plek waar hij in aanraking komt met Anna Barberini, een levend geraamte! Maar wat doet Anna daar? En waarom hakte Anna geen vingers af? Die jongen vertelde de waarheid niet toen hij zijn hand in de Mond van de waarheid stak… Luuk kan zijn nieuwsgierigheid naar de Mond van de Waarheid en de geraamtes niet bedwingen en sluipt daarom diep in de nacht naar buiten, de donkere straten in van die oude stad vol geheimen… De vakantie van Luuk wordt een groot avontuur!

Bekijk hier het inkijkexemplaar

Geïllustreerd door Saskia Halfmouw

Mijn mening
In Het geheim van de gillende geraamtes neemt Luuk je mee in zijn avonturen. Toen ik eenmaal begonnen was met het lezen van dit boek, wilde ik al vrij snel weten hoe dit avontuur ging aflopen. Ik ben zelf nog nooit in Rome geweest, maar na het lezen van Het geheim van de gillende geraamtes ben ik zelf ook enorm nieuwsgierig geworden naar de Mond van de Waarheid en dat geheimzinnige sleutelgat. Wat leuk is om te weten, is dat Rindert Kromhout speciaal naar Rome afreisde en daar een filmpje maakte over onder andere de Mond van de Waarheid en het geheimzinnige sleutelgat, want deze bestaan dus écht! Het filmpje vind je hier.
Het verhaal bevat verschillende zwart-wit tekeningen. De tekst bestaat uit korte zinnen, die steeds op een nieuwe regel beginnen. Door het einde van het verhaal vermoed ik dat er nog wel eens een vervolg zou kunnen komen… wie weet?!
Het geheim van de gillende geraamtes is een leuk, avontuurlijk, griezelig en een tikkeltje spannend (voor)leesboek voor kinderen vanaf 8 jaar én zeer geschikt voor de aankomende Kinderboekenweek!

Het geheim van de gillende geraamtes
Schrijver: Rindert Kromhout
Illustrator: Saskia Halfmouw
Uitgeverij Leopold

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.