Recensie | Hervé Tullet: Oh! Een boek vol geluid

Sinds ik deze serie boeken van Hervé Tullet ontdekt heb, ben ik fan! Deze reeks boeken zijn speels, interactief en geven veel (voorlees)plezier! In mijn blog Prentenboeken | Mijn top 10! heb je mijn mening al kunnen lezen over twee van zijn andere boeken. Van uitgeverij Oogappel kreeg ik zijn nieuwste boek toegestuurd, namelijk: Oh! Een boek vol geluid. In deze blog vertel ik je graag wat meer over dit boek.

In deze blog maak ik gebruik van affiliate links. Zie voor meer informatie mijn disclaimer.

Oh! Een boek vol geluid
Op de allereerste bladzijde zie je een blauw rondje. Deze geeft je het gehele boek door variërende opdrachten. De kinderen produceren bij de eerste helft van het boek hetzelfde geluid, namelijk: OH! De manier waarop het woord Oh! gezegd moet worden, is op elke bladzijde weer anders. (Heel) zacht, (heel) hard, langzaam, snel, sneller, heel vaak, uitgerekt, met emotie en nog veel meer, het komt allemaal aan bod. In de tweede helft van het boek komen de vriendjes van het blauwe rondje in beeld en krijgen we te maken met andere geluiden of moeten geluiden gecombineerd worden, bijvoorbeeld: OHAH! Geen één opdracht is hetzelfde!

De illustraties
De eenvoudige illustraties bestaan de eerste helft van het boek uit blauw. In de tweede helft van het boek zien we de andere primaire kleuren, geel en rood, voorbij komen. Deze primaire kleuren zijn kenmerkend voor deze reeks boeken.

©Hervé Tullet, Oogappel

Mijn mening
Oh! Een boek vol geluid vind ik weer een prachtig en gelaagd boek van Hervé Tullet. Wat ik zo leuk aan dit boek vind, is dat de kinderen door simpele opdrachten heel actief bij het voorlezen betrokken worden. Op een heel speelse manier wordt de kinderen gevraagd om geluiden te maken. Maar omdat de opdracht op elke bladzijde weer anders is, moeten de kinderen hun aandacht er bij houden en goed luisteren naar de voorlezer. Uit ervaring weet ik dat dit de kinderen toen geen enkele moeite kostte. Toen ik Een boek en Kleuren voorlas aan mijn toenmalige kleutergroep, was de interactie heel hoog en de betrokkenheid heel groot. We hadden zoveel (voorlees)plezier. Ik twijfel er dan ook niet aan dat Oh! Een boek vol geluid ook weer een (voorlees)succes zal zijn! Ik ben in ieder geval enthousiast!

Oh! Een boek vol geluid
Schrijver/illustrator: Hervé Tullet
Uitgever: Oogappel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.