Recensie | Hier zijn draken

Naar het prentenboek ‘Hier zijn draken‘ was ik enorm nieuwsgierig. Op de kaft zie je alleen maar gekleurde bladeren, maar daaronder schuilt van alles. In dit prachtige en fantasierijke prentenboek ga je mee op een magische reis en ontdek je hoe bloemen soms vogels zijn, bladeren bergen en takjes monsters. Na het boek doorgebladerd te hebben, kan ik je al één ding vertellen: dit boek is een meesterwerk.

In deze blog maak ik gebruik van affiliate links. Zie voor meer informatie mijn disclaimer.

In de tuin ligt een berg bladeren.
‘Laten liggen,’ zegt je moeder. ‘Anders wordt het een troep in de tuin.’
‘Eronder ligt niks,’ zegt je vader. ‘Gewoon zand en gras.’
Maar jij weet wel beter: onder die bladeren ligt niet niks, er ligt álles…

– Hier zijn draken –

Nu de herfst in volle gang is en de bladeren grotendeels al van de bomen afgevallen zijn, ligt er ook weer van alles in de tuin. Hier zijn draken neemt je mee op avontuur om een wereld onder een bladerhoop te ontdekken. Vanuit één oogpunt (een muisje van bladeren) word je meegenomen door het hele verhaal. Op elke bladzijde maak je kennis met elementen uit de natuur, dat allemaal iets moet voorstellen. Zo zijn er blaadjes dat parachuutjes zijn geworden, bloemblaadjes zijn ballerinas, boomblaadjes en bloemblaadjes zijn voertuigen.

Elke pagina is een genot om naar te kijken. De afbeeldingen zijn echt kleine kunstwerken. De kleuren zijn fris, helder en sprekend. De afbeeldingen en het mooie kleurgebruik nemen je mee op een interessante reis. Door in dit boek de elementen uit de natuur op een andere manier te laten zien, ontdek je dat er bijvoorbeeld in je achtertuin een hele andere wereld schuil kan gaan. Ontdek en bekijk op elke bladzijde de vele details!

Wil je meer weten over het boek? Bekijk dan ook eens deze video.

De tekst in dit prentenboek is wel anders dan je misschien in andere prentenboeken gewend bent. De tekst is vrij poëtisch en daardoor moet je soms echt even nadenken over wat je nu eigenlijk aan het lezen bent. De tekst is er dus niet echt op gericht om op een eenvoudige manier een verhaal te vertellen aan jonge kinderen. De afbeeldingen zorgen voor meer duidelijkheid en vertellen op zichzelf al een verhaal.

Hier zijn draken is een heerlijk boek om samen met kinderen in een wonderlijke wereld op avontuur te gaan. Ik kan niet wachten om samen met de kinderen uit mijn klas buiten op zoek te gaan naar een wereld onder een bladerhoop. Wie weet wat er allemaal te ontdekken valt!

Hier zijn draken
Auteur: Yorick Goldewijk
Illustrator: Yvonne Lacet
Uitgeverij: Ploegsma
Lees meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.