Recensie | Prentenboek: Bij jou

Bij jou is een lief en teder nieuw prentenboek van Milja Praagman. Je zou haar kunnen kennen van Nog 100 nachtjes slapen, Kom erbij, Oei! een vlek en nog veel meer boeken.

In het prentenboek Bij jou maak je kennis met Beer en Mol, die samen, op een bed van blaadjes, in een warm winterhol liggen te slapen. Ineens schrikt Beer wakker en gaat naar buiten om op zoek te gaan naar het mooie uit zijn droom. Het enige wat hij nog over zijn mooie droom weet, is dat het over Mol ging. Mol stelt Beer verschillende vragen over zijn droom, maar Beer geeft bij alles aan dat zijn droom groots, mooi en veel was. Het was geen bloem, geen boom of een bos… Maar in zijn droom komt echter wel een prachtige weide voor, dat bij Beer voor een glimlach zorgt, elk seizoen weer. Toch mist hij nog iets: hij mist Mol! Beer gaat terug naar het winterhol en valt samen met Mol in een lange winterslaap, want de mooiste dromen heb je samen.

De illustraties bij het verhaal zijn paginagroot, heel lieflijk, zacht en mooi in hun eenvoud. Elk voorbijkomend seizoen wordt weergegeven met fijn getekende details uit de natuur, die met prachtige, zachte seizoenskleuren zijn gekleurd. Ze geven het boek de juiste sfeer.

Bij jou vind ik zelf een mooi boek om te gebruiken om met kinderen te filosoferen over dromen. Kun je groot dromen? Wat is groot dromen? Kun je dan ook klein dromen? Kunnen dieren ook dromen? Etc. Maar je kunt na het voorlezen van dit voorleesboek ook met de kinderen in gesprek gaan over het onderwerp ‘vriendschap’. Dit boek geeft aanleiding tot verschillende gespreksonderwerpen.

Bij Jou is een prachtig en aandoenlijk prentenboek over vriendschap, dromen en samen zijn.

Bij jou
Auteur/illustrator: Milja Praagman
Uitgeverij: Leopold
Lees meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.