Recensie | Prentenboek: Ik heb lekker een hele grote trekker

Ik heb lekker een hele grote trekker is het allernieuwste prentenboek van Harmen van Straaten, bekend van o.a. Alle wielen in de file. en Hé, wie zit er op de wc?.

In deze blog maak ik gebruik van affiliate links. Zie voor meer informatie mijn disclaimer.

In Ik heb lekker een hele grote trekker zie je Rijk die met zijn rode trekker mee wil doen aan de grote race. Niet alleen hij doet mee, maar ook Nijlpaard, de varkens Knor en Knor, Olifant, Neushoorn, Muis en Tijger willen een poging wagen om de gouden beker te winnen. Terwijl alle dieren opscheppen over hun eigen racewagen en lachen om Rijk op zijn trekker, blijft Rijk er echter van overtuigd dat hij de beker zal gaan winnen. Maar is dit ook zo? Gaat het hem lukken om op zijn grote trekker de race te winnen? Klaar voor de start. AF! Vroemmmmmmmm…. Wie gaat de beker winnen?

Leesfragment Ik heb lekker een hele grote trekker

Ik heb lekker een hele grote trekker is een humoristisch prentenboek waarin het verhaal op rijm geschreven is en als boodschap heeft dat het soms beter is niet de snelste te willen zijn! Het doet me erg denken aan het verhaal van De haas en de schildpad.
De illustraties zijn vrolijk, kleurrijk, gedetailleerd en vol humor. Door het gebruik van een witte achtergrond vallen de prenten extra goed op. Hier en daar zijn de illustraties een beetje chaotisch, maar dat kan dan bijna ook niet anders als tijdens de grote race alle dieren op elkaar botsen.
De kleurrijke prenten nodigen je zeker uit om ze wat vaker en langer te bekijken, zodat je alle details in je op kunt nemen.

Ik ben erg gecharmeerd van de humoristische illustraties. Zo is het heel grappig om een veel te grote en dikke olifant op een klein racewagentje te zien zitten. Maar ik moest ook even grinniken toen ik de kleine muis in een opwindautootje voorbij zag komen. Kortom: er is veel te zien en te ontdekken!

Ik heb lekker een hele grote trekker is een leuk en grappig rijmprentenboek, waarbij je aan het eind van het verhaal een glimlach op je gezicht overhoudt. Kinderen zullen van dit verhaal genieten, zeker als ze houden van voertuigen (o.a. trekkers) en racen (wedstrijdjes houden).

Ik heb lekker een hele grote trekker
Auteur/Illustrator: Harmen van Straaten
Uitgeverij: Leopold
Lees meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.