Recensie | Woezel & Pip – Aftellen tot Sinterklaas

Het duurt nog even voordat Sinterklaas weer in Nederland aankomt, maar vanaf 1 december kunnen we echt beginnen met het aftellen naar het grote sinterklaasfeest op 5 december. Uitgeverij Leopold heeft een leuk, bijpassend boek, ‘Woezel & Pip – Aftellen tot Sinterklaas’, uitgegeven. In dit boek tellen we samen met Woezel & Pip af naar 5 december. In deze blog vertel ik je graag wat meer over dit feestelijke boek.

In deze blog maak ik gebruik van affiliate links. Zie voor meer informatie mijn disclaimer

Woezel & Pip – Aftellen tot Sinterklaas
Het is een speciale dag in de Tovertuin, want er komt een bijzondere gast op bezoek. Woezel en Pip zijn door het dolle heen dat Sinterklaas naar hen toe komt. Tante Perenboom vertelt dat Sinterklaas naar de Tovertuin komt om de verlanglijstjes op te halen. Alle vriendjes gaan hier meteen mee aan de slag! Aan het eind van de dag, als Sinterklaas alle verlanglijstjes verzameld heeft, moeten Woezel en Pip nog 5 nachtjes slapen tot de grote dag.

Bij nog 4 nachtjes slapen besluiten Woezel en Pip om hun schoen te gaan zetten. Nu maar hopen dat Sinterklaas en zijn pieten er wat in doen…

In de schoentjes van Woezel en Pip liggen pepernoten. De schoentjes puilen uit. Woezel en Pip willen een bedankliedje zingen, maar tijdens het zingen weten ze niet meer hoe het liedje verder gaat. Na een sinterklaasles van de Wijze Varen moeten ze nog 3 nachtjes slapen..

Na 5 lange nachtjes slapen is het dan eindelijk zover: cadeautjes voor iedereen! Op de grote dag speelt iedereen met de cadeautjes die ze van Sinterklaas hebben gekregen. Iedereen is zo blij met de gekregen cadeau’s. Alle vriendjes bedanken Sinterklaas en zwaaien hem uit. Tot volgend jaar!

©Dromenjager РUitgeverij Leopold

Mijn mening
Wat een heerlijk, gezellig voorleesboek voor in de Sinterklaastijd. Het boek is goed te gebruiken om de kinderen voor te bereiden op 5 december en om met hen samen af te tellen naar de grote dag. De illustraties zijn kleurrijk, vrolijk en zorgen er voor dat je je helemaal in de sinterklaassfeer waant. De spanning en verwachting die Woezel en Pip hebben, zullen voor veel kinderen herkenbare gevoelens zijn. Het boek, Woezel en Pip – Aftellen tot Sinterklaas, zit boordevol herkenbare sinterklaasmomenten. Vanaf 1 december zal dit boek zeker in mijn kleuterklas te vinden zijn en ga ik, aan de hand van de korte verhaaltjes, gezellig en feestelijk met de kleuters aftellen naar 5 december.

Woezel en Pip – Aftellen tot Sinterklaas
Auteur: Guusje Nederhorst
Illustrator: Dromenjager
Uitgeverij: Leopold

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.