Recensie | Woezel & Pip het grote abc en abc memo

Woezel & Pip zal bij heel veel kinderen wel bekend zijn. In mijn kleutergroep zijn ze dol op deze dierenvriendjes. Wist je dat Woezel & Pip dit jaar hun vijftienjarig jubileum vieren. Het vieren van dit jubileum zal gepaard gaan met het lanceren van nieuwe Woezel & Pip producten. In deze blog bespreek ik twee van deze nieuwe producten, namelijk: het boek Woezel & Pip het grote abc en Woezel & Pip abc memo.

In deze blog maak ik gebruik van affiliate links. Zie voor meer informatie mijn disclaimer.

Woezel & Pip het grote abc
Woezel & Pip het grote abc is een kleurrijk prentenboek waarin je op ontdekkingstocht gaat in de wereld van letters en klanken. In dit boek nemen Woezel en Pip en hun vriendjes je mee door het hele abc.

In dit boek wordt per pagina met een rijmpje een letter geïntroduceerd. De bijbehorende illustraties zijn paginagroot en helemaal in de zo bekende Woezel & Pip-stijl. De zachte (pastel)kleuren maken de illustraties lieflijk, vrolijk en aandoenlijk. Wil je de kinderen op een speelse, laagdrempelige en vrolijke manier kennis laten maken met letters, dan is het boek Woezel & Pip het grote abc daar zeker geschikt voor.

Inkijkexemplaar Woezel & Pip het grote abc

Woezel & Pip abc memo
Net als bij het boek Woezel & Pip het grote abc kunnen de kinderen met het Woezel & Pip abc memo spelenderwijs kennis maken met alle letters van het alfabet. De desbetreffende letter wordt op elk kaartje in een wit vakje aangegeven. De letters en woorden zijn in een prettig lettertype weergegeven en sluiten, in mijn geval, heel goed aan bij de letters die ik in de klas gebruik. Een fijn pluspunt! Bij elke letter vind je ook een vrolijk plaatje uit de Woezel & Pip wereld.

Het memo spel kan op verschillende manieren gespeeld worden:
X zoek de kaartjes met dezelfde plaatjes;
X zoek de kaartjes met dezelfde letters. De kinderen kunnen bijvoorbeeld alleen de letters in de witte vakjes benoemen;
X Zoek de kaartjes met dezelfde woorden. Kinderen die al (een beetje) kunnen lezen, kunnen bijvoorbeeld de kaartjes met de mkm-woorden hardop voorlezen.

Het spel Woezel & Pip abc memo geeft de kinderen de gelegenheid om op een laagdrempelige en speelse wijze kennis te maken met letters en woordjes. Een leuk gezelschapsspel voor thuis of op school.

Voor meer informatie verwijs ik je graag door naar de Woezel & Pip-pagina op Zwijsen.nl.

Illustraties: Dromenjager B.V. Amsterdam
Uitgever: Zwijsen uitgeverij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.