Review | Kwizzi

Kwizzi is een spel waarbij de kinderen door middel van vragenkaartjes aan de slag gaan met de rekenvaardigheden die in groep 1 en 2 aan bod komen. De quizvragen zijn variƫrend en activerend! In het gekleurde doosje vind je oranje en blauwe kaartjes. De afbeeldingen op deze kaartjes zijn vrolijk en zien er aantrekkelijk uit. De oranje kaartjes zijn in eerste instantie bedoeld voor de jonge rekenaars en de blauwe kaartjes zijn dan voor de iets oudere rekenaars (groep 2). Aan de binnenkant van het doosje vind je eventueel enkele tips voor het gebruik van de kaartjes. Naast de quizkaartjes, vind je in het doosje ook een setje fiches. Hierop staan de getallen 1 t/m 20 weergegeven.

In deze blog maak ik gebruik van affiliate links. Zie voor meer informatie mijn disclaimer

De quizvragen zijn opgedeeld in de verschillende SLO doelen. Op het kaartje vind je in de rechterhoek een bijpassend symbool. Zo wordt getal- en getalbegrip aangegeven met de symbool ‘123’, meten met de symbool van een balans en meetkunde met een symbool waarin drie vormen worden weergegeven. Mocht je dus bij een leerling snel bepaalde vaardigheden willen controleren, dan vind je aan de hand van de symbolen snel de bijpassende quizkaartjes. Aan de onderkant van elk kaartje vind je nog een vraag (of enkele vragen) die je de kinderen kunt stellen. Dit zorgt voor iets meer verdieping aan de betreffende rekenvaardigheid. Kwizzi is een leuk vragenspel om zo nu en dan in te zetten en kan zorgen voor een kleine toevoeging aan de rest van je observaties en registraties m.b.t. het rekenniveau van de leerlingen.

Het materiaal zou ik echter zelf alleen gebruiken om bepaalde rekenvaardigheden te controleren en niet om de rekenvaardigheden mee in te oefenen. Kleuters leren vooral door te spelen! Dit schooljaar volg ik de opleiding ‘Specialist Het Jonge Kind’ en daar krijgen we echt op het hart gedrukt dat jonge kinderen (in de klas) vooral aan de slag moeten met concreet materiaal en materiaal dat op allerlei manieren te gebruiken is (het spel is niet vastgelegd).

De makers van Kwizzi benadrukken dan ook dat het spel met name bedoeld is om thuis te spelen met ouders of grootouders (en hen inzicht te geven in de doelen en vaardigheden) en op school alleen een-op-een of in een klein groepje om te oefenen of eventueel domeinen te testen/ controleren.

Kwizzi vind ik dan inderdaad ook een leuk en activerend spel om in de klas te gebruiken tijdens individuele momenten met kinderen. Het vragenspel is ook zeker geschikt voor kinderen die thuis veel plezier hebben in het spelen van quiz spelletjes.

Van de makers van Kwizzi heb ik een recensie-exemplaar opgestuurd gekregen.

Kwizzi > Hier vind je meer informatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.