Thema Sinterklaas | Speel/verteltafel

Mijn ‘speeltafel ‘herfst’ was bij de kleuters zo’n succes, dat ik besloot om ook bij het thema Sinterklaas een speeltafel te maken. Hieronder lees je er meer over.

De speeltafel
Deze speeltafel bestaat uit een ‘vaar’ gedeelte en een ‘aankomst’ gedeelte. Hiermee kunnen ze de aankomst van Sinterklaas naspelen. Bij deze tafel staat ook een plaat uit het boek ‘Sinterklaas’ van Charlotte Dematons. Hierop wordt de aankomst van Sinterklaas prachtig uitgebeeld. Deze plaat hebben we samen uitgebreid bekeken: hoe gaat de aankomst van Sinterklaas? Wat gebeurt er? Wie zijn hier bij aanwezig?

Aan deze speeltafel koppelde ik het volgende SLO doel:
– De kinderen kunnen een op de leeftijd afgestemd verhaal navertellen, met of zonder behulp van illustraties.

De aankomst van Sinterklaas
De tafel heb ik aangekleed met karton, steentjespapier en een blauw kleed. Het kleed bleef alleen niet zo goed liggen. Voor een volgende keer wil ik wat kleine steentjes gebruiken om het kleed te verzwaren. Onder het kleed ligt nog een vel blauw karton om de blauwe kleur meer tot zijn recht te laten komen. Voor het aankomst gedeelte heb ik bruin karton gebruikt. Met Kapla plankjes maakte ik een steiger, zodat Sinterklaas goed en veilig aan wal kon komen. Om nog meer sfeer te creƫren, heb ik een achtergrond gemaakt. Met gekleurd papier maakte ik verschillende huisjes. Deze plakte ik weer op een strook zwart karton. Verder heb ik de tafel aangekleed met Sinterklaas Playmobil. Ik vond het resultaat erg vrolijk en uitdagend!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.