Tekendictee (met kleuters)

Vorige week probeerde ik bij mijn kleuters het ’tekendictee’ uit. De kinderen kregen van mij een vel papier met daarop een figuur. In ons geval werd dit een ziekenhuis, want wij werkten rond het thema ‘bij de dokter’. In het midden van elk groepje kinderen stond een bakje met kleurpotloden. Tijdens het dictee tekenden de kinderen met een grijs potlood, want in het dictee stonden enkele tekenopdrachten (waren vooral details) waar ze een kleurpotlood bij moesten gebruiken. Dit was voor mij een bewuste keuze, want ik wilde juist die details niet verloren laten gaan. Het dictee is natuurlijk naar eigen wens in te vullen en naar elk thema aan te passen, maar mocht je een voorbeeld willen, dan vind je hieronder een download.

*Ik heb de download naar een neutralere tekst aangepast. In mijn eigen tekendictee stonden meer details voor een ziekenhuis.

Klik hier voor de download: het tekendictee en het figuur (‘huisje’).

Gerelateerde berichten
Tekendictee | Thema lente

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.