Thema griezelen | 6 leuke teken en knutselopdrachten

1: Griezelig spookhuis
Een spookhuis past helemaal in het thema griezelen. De kinderen maken een griezelig spookhuis met waterverf en oliepastel krijten. Op deze website vind je meer duidelijke informatie over deze knutselactiviteit.

2: Fel gekleurde monster
De felle kleuren zijn zo mooi zichtbaar op een vel zwart papier. De kinderen tekenen de monsters met felle kleuren wasco. Een zwarte achtergrond zal waarschijnlijk het mooiste effect geven. Voor deze tekenactiviteit kon ik helaas geen bron vinden. Op de Instagram pagina van juf Inger vind je een soortgelijke praktijkvoorbeeld.

3: Spookjes van herfstbladeren
Voor deze spookjes heb je enkel (herfst)bladeren, een zwarte stift en witte verf nodig. Zorg voor bladeren die droog en in goede staat zijn. De kinderen verven de bladeren wit en laten deze dan drogen. Als de witte bladeren droog zijn, tekenen ze hierop met een zwarte stift een set ogen en een mond. Je kunt deze opdracht natuurlijk uitbreiden. De kinderen kunnen bijvoorbeeld op een vel A3-papier een griezelige achtergrond schilderen. Als deze droog is, plak je de spookjes op.

4: Griezeltekening
De kinderen tekenen een vel A4-papier helemaal vol met vlakken wasco. Daarna een deklaagje zwart eroverheen. De kinderen kunnen hierna met een satéprikker een griezeltekening uitkrassen. Bron tekenopdracht

5: Toiletrollen griezels
Op de website van Craftsbyamanda vind je een duidelijke uitleg over deze knutselactiviteit. Deze knutsel is simpel, leuk en makkelijk uit te voeren, mocht je bijvoorbeeld niet veel tijd hebben.

6: Vleermuizen in de nacht
Deze knutselactiviteit geeft een mooie aanleiding om met de kinderen in gesprek te gaan over kleurtinten. Hoe creëer je eigenlijk lichte en donkere tinten? In het voorbeeld wordt gebruik gemaakt van de kleur blauw, maar ik denk dat bijvoorbeeld de kleur paars ook heel geschikt is.
De vleermuizen worden uit een vel zwart papier geknipt. Deze knutselactiviteit vond ik hier.

In deze blog maak ik gebruik van affiliate links. Zie voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.