Thema herfst | 10 leuke teken en knutselactiviteiten

1: Spinnen in het web
Neem een vel gekleurd papier en laat de kinderen daar met witte verf een web op verven.

2: Gekleurde paddenstoelen
Laat de kinderen enkele felle kleuren stiften (kleurpotloden, wasco, …) gebruiken voor het tekenen van de paddenstoelen. Knip ze uit en plak ze op een vel zwart papier.

3: In de regen
De kinderen tekenen met wasco zichzelf in de regen. Daarna wordt daar een heel dun laagje ecoline overheen geverfd.

herfst knutsels

4: Donkere spinnenwebben
De kinderen tekenen eerst met wasco de spin in het web. Daarna wordt daar een heel dun laagje ecoline overheen geverfd.

5: Herfstcollage
Snijd of knip de wc-rollen door de helft. De kinderen verven elke wc-rol in een andere herfstkleur. Als de wc-rollen droog zijn, kunnen de kinderen elke rol versieren met een herfstitem. Tot slot worden de versierde wc-rollen op een stuk karton geplakt. Op deze site kun je er meer over lezen.

6: Paddenstoelen in het veld
Geef de kinderen een strook tekenpapier (A3-formaat). De kinderen verven deze strook in verschillende tinten groen. Ik vind het zelf heel leuk om hier een les aan te koppelen waarbij de kinderen meer leren over het mengen van verf. Want hoe creëer je met verf verschillende tinten groen? Succes gegarandeerd! Tot slot schilderen (tekenen, …) de kinderen enkele paddenstoelen in het ‘gras’.

7: Kaboutermannetjes
Op deze site kun je stap voor stap bekijken hoe je deze knutsel kunt maken.

8: Slak
Op deze site kun je het sjabloon van de slak downloaden. Laat de kinderen het sjabloon beplakken met herfstbladeren. Of laat de kinderen stukjes papier beschilderen met herfstkleuren en deze opplakken. Plak voor de stevigheid aan de achterkant van de slak een wc-rolletje.

9: Herfstmannetje
Verf enkele wc-rolletjes in kleurrijke herfstkleuren. Gebruik herfstbladeren om een ‘hoofd’ te creëren. Hier kun je stap voor stap bekijken hoe je deze knutsel kunt maken.

10: Herfstbladeren
De kinderen tekenen met zwarte wasco enkele bladeren op een vel tekenpapier. Gebruik waterverf voor het inkleuren van de bladeren en de achtergrond.
Bron

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.