Thema herfst | 6 leuke spinnenweb knutsels

Afgelopen week zag ik ze overal: spinnenwebben. Persoonlijk vind ik het net kleine kunstwerkjes. In deze blog beschrijf ik 6 leuke spinnenweb knutsels.

1: Spinnenweb borduren
Elk kind krijgt een stuk (A4-formaat) borduurkarton. Hier borduren de kinderen met een gekleurde draad wol een spinnenweb op.
De spin wordt gevouwen van zwarte vouwblaadjes. In Het megagrote vouwboek vind je eventueel een vouwvoorbeeld.
Tip: Bekijk eerst samen met de kinderen enkele echte spinnenwebben.

2: Spinnenweb zwart-wit
Elk kind krijgt een stuk zwart papier. De formaat hiervan kun je zelf bepalen. In het voorbeeld hebben ze echter een vel zwart papier in kleine kaartjes geknipt. Vervolgens tekenen de kinderen vanuit het midden 8 strakke lijnen. Hier kunnen ze bijvoorbeeld een wit potlood of witte wasco voor gebruiken. Daarna tekenen de kinderen ‘cirkels’ om het middelpunt. Deze tekenopdracht vond ik op deze website.

3: Gekleurde spinnenweb
De kinderen tekenen een vel A4-papier helemaal vol met vlakken wasco. Op deze wasco tekening tekenen de kinderen een spinnenweb. Dit kunnen ze bijvoorbeeld doen met een zwarte permanente marker. De spin is gemaakt van zwart knutselpapier. Voor de pootjes gebruiken de kinderen zwarte strookjes papier.
Tip: veeg de wasco wat uit. Hierdoor wordt het geheel wat zachter van kleur.

4: Gekleurde spinnenweb (2)
De kinderen tekenen op een vel (vierkant) wit papier een spinnenweb. Dit kan bijvoorbeeld met zwarte wasco of met een zwarte (permanente) marker. De vakjes worden vervolgens ingekleurd met (water)verf. Deze teken/schilderopdracht vond ik hier.

5: Spinnenweb tekening
De kinderen tekenen een vel A4-papier helemaal vol met vlakken wasco. Daarna een deklaagje zwart eroverheen. De kinderen kunnen hierna met een sat├ęprikker een spinnenweb tekening uitkrassen. Op Tekenen en zo vind je meer uitleg over deze tekenopdracht.

6: Kleurenwiel spinnenweb
Deze spinnenweb vind ik heel mooi. Deze schilderopdracht is goed te gebruiken als aanleiding voor een gesprek over het kleurenwiel en de bijbehorende kleuren. Bron schilderopdracht.

In deze blog maak ik gebruik van affiliate links. Zie voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.