Thema kerst | 8 leuke kerstboom knutsels

Knutsel 1
Deze kerstboom bestaat uit velletjes papier die je tot een driehoek ‘koker’ moet vouwen. Je kunt ‘kant en klare’ velletjes papier gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan die leuke velletjes kerstpapier die je bij de Action kan kopen. Je kunt er ook voor kiezen om de kinderen zelf de velletjes te laten ontwerpen. Geef ze bijvoorbeeld een aantal stukjes wit papier en laat ze er met stiften (potloden, wasco,…) op tekenen. Op deze site leggen ze, aan de hand van foto’s, stap voor stap uit hoe je deze kerstboom moet maken.

Knutsel 2
Deze knutsel heb ik op een Franse site gevonden. Ik vermoed dat ze de achtergrond hebben gemaakt met (spatten) ecoline. De kerstboom maak je van verschillende kleuren papier. Gebruik voor de kerstboom bijvoorbeeld glanzend groen, goud, zilver en glanzend rood of brons.
X 2016: de site waarop deze knutsel te vinden was, bestaat inmiddels niet meer!

JufShanna: 8 leuke knutsels rondom de kerstboom

Knutsel 3
Het inkleuren kan je met wasco laten doen. De download vind je hier.

Knutsel 4
Deze kerstboom maak je met verschillende kleuren papier. Knip stroken in verschillende lengtes en plak deze zo op dat het een kerstboom vormt (zie foto). Versier tenslotte de kerstboom met sterretjes.

Knutsel 5
Ook voor deze kerstboom gebruik je verschillende kleuren papier. Knip strookjes (verschillende lengtes) uit het papier en plak ze kris kras over elkaar heen. (zie foto)

Knutsel 6
Knip uit groen papier enkele strookjes (verschillende lengtes). Knip uit bruin papier een lange strook. De bruine strook stelt de boomstam voor. Plak alles op tot een mooie kerstboom. (zie foto) Gebruik een donkerblauw vel papier voor de achtergrond. Laat de kinderen met verf (zilver of wit) stippen rond de kerstboom zetten. Het dwarrelt sneeuwvlokken!

Knutsel 7
Gebruik voor deze knutsel kranten (of tijdschriften).
Bron

Knutsel 8
Een leuke kerstboom van een wc rol. Je kan voor deze knutsel zowel een kleine- als een grote rol gebruiken. Verf de rol groen en laat het vervolgens drogen. Strooi eventueel glitters over de natte rol. Zo blijven de glitters meteen plakken. Als de rol droog is, knip je het tot een spiraal. Hier vind je een voorbeeld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.