Sint Maarten | 8 leuke lampion ideeën

1: Mozaïek lampion
Laat de kinderen uit vellen vliegerpapier kleine stukjes knippen of scheuren. Gebruik voor de basis een wit/doorzichtig vel vliegerpapier en laat de kinderen daar de kleine stukjes opplakken. Uit vellen gekleurd A4-papier worden de huisjes, sterren, … geknipt. Op deze site vind je meerdere voorbeelden.

2: Minion lampion
Gebruik voor de basis een geel vel vliegerpapier. Uit vellen gekleurd A4-papier worden de broek, ogen en mond, … geknipt. Je kunt ook kiezen voor vliegerpapier i.p.v. gekleurd A4-papier.

3: Zwart-wit lampion
De basis is gemaakt van zwart karton. De kinderen knippen/snijden heel voorzichtig de figuren uit het karton. Tot slot wordt er aan de binnenkant van de lampion wit vliegerpapier geplakt. Op deze site vind je meerdere voorbeelden.

Sint Maarten: lampion ideeën.

4: Silhouet lampion
Gebruik voor de basis een wit/doorzichtig vel vliegerpapier. Laat de kinderen uit zwart papier figuren (Halloween, dieren, herfst, …) knippen. Deze figuren worden aan de binnenkant van de lampion geplakt. Zie afbeelding 4 voor het eindresultaat.

5: Mondriaan lampion
De basis is gemaakt van zwart karton. De kinderen snijden/knippen voorzichtig vierkanten, hoeken, … uit het karton. Tot slot worden de gekleurde stukken vliegerpapier aan de achterkant van de vormen geplakt. Op deze site kun je stap voor stap bekijken hoe je deze lampion moet maken.

6: Gekleurde blokjes lampion
Voor de basis wordt zwart karton gebruikt. De kinderen knippen of prikken verschillende vormen (vooral vierkanten en rechthoeken) uit het karton. Achter elke vorm wordt een gekleurd stukje vliegerpapier geplakt. Op deze site vind je meerdere voorbeelden.

7: letter lampion
Een erg leuke lampion voor de kinderen in groep 3. Ik denk dat je deze ook wel met de kinderen uit groep 2 kunt maken. Ze kunnen bijvoorbeeld de letters uit hun eigen naam gebruiken. Voor de basis kun je verschillende kleuren papier gebruiken. Gebruik plastic letters voor mooie, strakke letters op de lampion. De kinderen prikken de letters vervolgens uit. Achter elke letter wordt een gekleurd stukje vliegerpapier geplakt. Zie afbeelding 7 voor het eindresultaat.

8: Kleurrijke lampion
Geef ieder kind een vel A3-(overtrek)papier en viltstiften. De kinderen maken naar eigen wens een tekening op het vel papier. Je kunt de kinderen ook een thema te geven, maar dit is voor ieder voor zich! Om het papier doorzichtig te maken, kun je er voor kiezen om er een laagje slaolie overheen te smeren. Het drogen neemt wel redelijk veel tijd in beslag. Als je voor overtrekpapier kiest i.p.v. gewoon papier, dan hoef je geen gebruik te maken van slaolie. Voor de randen gebruik je stevig papier of karton. Op deze site vind je meerdere voorbeelden.

Een gedachte over “Sint Maarten | 8 leuke lampion ideeën

  1. dit is echt super handig want ik moet een lampion maken voor een wandeling eerst wist ik niet hoe ik het moest doen maar nu heb ik een leuk idee en kan ik het gemakkelijk maken.
    BEDANKT HIERVOOR!!!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.