Thema Sinterklaas | Welke Bakpiet verzamelt de meeste pepernoten?

Klik hier om het telspel te downloaden!

Ik raad je aan om dit spel in kleine groepjes te spelen (max. 4 tot 6 personen).

Suggestie (in het bestand vind je ook enkele suggesties)
X Gebruik echte pepernoten i.p.v. de pepernoten uit het bestand.
Geef ieder kind een gekleurde pietenmuts. Zet een kookwekker op bijvoorbeeld 15 min. De kinderen rollen om de beurt met de dobbelsteen en pakken vervolgens de juiste hoeveelheid pepernoten. Als de kookwekker afgaat, is het spel afgelopen. Wie heeft de meeste pepernoten weten te verzamelen? Wie de minste?

Twee suggesties voor met de hele groep:
X Print alleen de gekleurde pietenmutsen af. Verdeel de kinderen in groepen. Geef iedere groep een gekleurde pietenmuts. Laat ze om de beurt rollen met een grote dobbelsteen. Het aantal stippen staat voor het aantal pepernoten die de kinderen mogen pakken. Welke groep weet uiteindelijk de meeste pepernoten te verzamelen? Welke groep de minste?

X Verdeel de kinderen in groepen. Geef iedere groep een gekleurde pietenmuts. Leg de gekleurde pepernoten (zie download) in het midden van de kring. Laat ze om de beurt rollen met een grote dobbelsteen. Het aantal stippen staat voor het aantal pepernoten die de kinderen mogen pakken. Welke groep weet als eerste al zijn eigen gekleurde pepernoten te verzamelen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.